Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dobrze zapłacę za zabranie szczeniaka z Polski - Norwegia

Czytali temat:
Karol S Dawid Sowiński Simon L Gniewomir S Pablo33 (1810 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
Witam!

Szukam kogoś kto zabierze mi szczeniaka (10 tygodniowy mini bullterier) z Wrocławia lub okolic (do 300 km) do Ålesund lub okolic.. Samolotem lub samochodem.. Jeśli przelot samolotem to szczenie ląduje na kolanach w torbie jako dodatkowy bagaż podręczny, płacę za dotatkowy bagaż plus extra. Na luk bagażowy się nie zgodzę! Jeśli przejazd samochodem to dopłacam do kabiny z psem plus extra. W obydwóch przypadkach płacę 1000 NOK tj ok 570 PLN. Pies ma paszport, wszystkie potrzebne szczepienia i odrobaczenie, chip i torbę na podróż.
Kontakt:
Tel. 0047 922 58 212
E mail. berenikazofia@gmail.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
SORY Dam 1500 NOK! Pisałam że dobrze to niech będzie dobrze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
No raczej.. Co mi po zwłokach, za które miałabym jeszcze zapłacić..?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Zośka czy ta rasa nie jest wpisana na listę tych zabronionych w Norwegii ??? bo coś mi się wydaje że tak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Nie, nie jest zabroniona..
Wszelkie informacje na temat przewożenia zwierząt, żywności i nie tylko dostępne na

www.mattilsynet.no

A tu link z tej strony do artykułu o rasach zabronionych w Norwegii

www.mattilsynet.no/portal/page?_pageid=5...0083.articleId=26085

Proszę o zgłaszanie się w sprawie, o którą pytam i w której został założony ten post, a pytania poza proszę zadawać na odpowiednich temu postach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

bo to malo

tutaj norweskich szczeniakow

najgorsi to ci,z przedzialu wiekowego 14-16...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
kris chris
(Krismi)
Wiking
najlepiej oplacic opieke dla pieska w samolocie i pewnie taniej i bezpieczniaj dotrze.norwegian ma chyba takie uslugi skoro moglem bron palna wysac tymi liniami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
kris chris
(Krismi)
Wiking
a ak to jest z kwarantanna?bo sam mam kota i bym go chcial wiazc do polski(na wakacje)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Kwarantanna polegala na tym, ze od szczepienia na wściekliznę należało odczekać 30 dni i po upływie tego miesiąca należy pobrać u weterynarza próbkę krwi celem testu na obecność przeciwciał i dopiero po upływie kolejnych 90 dni można było zabrać zwierzaka przez granicę, należało pamiętać o odrobaczeniu na kikla dni przed wyjazdem.. Tak było do końca roku 2011. Od nowego tj 2012 prawo się zmieniło i nie potrzeba robić testów na przeciwciała. Ja szukałam informacji na www.mattilsynet.no ale zapytałam też norweskiego lekarza weterynarii jak to dziś wygląda i powiedział, że :

You have to visit a veterinarian in Poland to get:
1, EU-passport with ID of the owner an the animal( microchip)
2, Vaccination against rabies older than 21 days
3, Vaccination against canine distemper
4, treatment against tapeworms last 7days before arrival Norway. Thos treatment has to repeated the first week after arrival Norway, and both treatments has to be documented by a veterinarian in your EU-passport.

It is not necessary to take any blood sample for testing antibodies against rabies.

Tu podaję kontakt do tego lekarza, proszę napisać i zapytać jak to jest przy przewiezieniu zwierzaka z Norwegi do Polski z zaznaczeniem powrotu ze zwierzakiem w jakims tam odstępie czasu..

dyrlege@vetvakt.no

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Kamila Sowińska
(ninuna)
Wiking
Hey. Twoj piesek jest jeszcze za młody, poniewaz szczeniak po trzech miesiacach dopiero moze byc zaszczepiony przeciwko wsciekliznie i od daty szczepienia trzeba odczekac minimum 21 dni i dopiero mozna zabrac pieska oczywiscie musisz go jeszcze odrobaczyc minimum 24 godziny Przed wjazdem do NO. wiem wszystko na ten temat bo sami mielismy problem na granicy i cofneli nas z powrotem do PL. Wszystko oczywiscie musisz mniec wbite w paszport. Jak chcesz jeszcze o cos zapyatc to napisz. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok