Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca-hydraulik - Norwegia

7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
Witam forumowicze. Mam pytanie, dostałem ofertę pracy w Norwegii jako hydraulik. Proponują ok 160k/h. Ile zarabia w Norwegii hydraulik?I ile zostanie z tego po potrąceniu podatków???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kovir napisał:
Witam forumowicze. Mam pytanie, dostałem ofertę pracy w Norwegii jako hydraulik. Proponują ok 160k/h. Ile zarabia w Norwegii hydraulik?I ile zostanie z tego po potrąceniu podatków???
160???? to juz od dwoch lat minimalna jest zdaje sie 163 hmmmm
powodzenia mistrzu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
hmm, bardzo mi pomogła Twoja podpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
Może dla jasności, pracę oferuje mi Adecco, dlatego chcę wiedzieć czy to co proponują nie jest zwykłym zdzierstwem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
kovir napisał:
Może dla jasności, pracę oferuje mi Adecco, dlatego chcę wiedzieć czy to co proponują nie jest zwykłym zdzierstwem.
jezeli Ci daja to nie rowne 160 tyko minimum socjalne....
cos powyzej 160 nok...
przyjezdzajac do Adecco: masz zapewnione zakwaterowanie... po przyjedzie od razu NORWESKI I SZUKANIE SWOJEGO MIESZKANIA!!!!! po po roku bedziesz gosc: jesli tylko jestes madry

ps. wszytskie papiery tlumacz na norweski!!!! norwegia nie rozni sie w niczym od PL w szukaniu pracy....
czeladnicze albo po technikum otwieraja wiele drzwi!!!!!!!!!
wszytskie inne szkolenia (na kociolki, uprawnienia gazowe czy olejowe, jakies sepowskie i inne pierdy mozesz sobie w buty wlozyc albo wytapetowac sciane w garazu ) )
PAPIER! JEZYK! DOSWIADCZENIE! w takiej kolejnosci!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
Dziękuję - mam papierek po ZSZ, teraz go przetłumaczę na norweski (zanim wyjadę).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
kovir napisał:
Dziękuję - mam papierek po ZSZ, teraz go przetłumaczę na norweski (zanim wyjadę).
to przed tlumaczeniem idz do swojej szkoly i popros o potwierdzenie ze takie a takie swiadectwo zostalo wydane na takie i takie nazwisko... pozniej z tym do kuratorium po stepelek: ze stwierdza sie oryginalnosc swiadectwa... i na koniec do MSZ po APOSTILLE na koniec tlumaczenie....
oczywiscie Twoje tlumaczenie bez tych steplkow tez wystarczy.... ale jesli chcesz cos dalej z tym robic to juz takie stempelki potrzebujeszz

tu masz roczne usrednione wyplaty w roznych branzach: www.dinepenger.no/bruke/her-kan-du-sjekk...l-125-yrker/10080582

ot, tak zebys wiedzial ze Adecco jest Ci potrzebne tylko do bezpiecznego przyjazdu tutaj... a reszta: zalezy juz od Ciebie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
I znowu wielkie dzięki za informacje. Dokładnie tak traktuje Adecco - choćby po to aby nie przyjechać w ciemno i wrócić z niczym. Barierą jest nieznajomość norweskiego ale na początek dobry angielski może wystarczy. Wielu ludziom wystarcza wiara w to, że gdzieś tam na emigracji jest o niebo łatwiej niż w Polsce - ja to przerabiałem w Anglii. Teraz zaś chcę wyjechać na stałe wraz z rodziną, ale muszę się do tego dobrze przygotować - stąd moje pytania...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kovir napisał:
I znowu wielkie dzięki za informacje. Dokładnie tak traktuje Adecco - choćby po to aby nie przyjechać w ciemno i wrócić z niczym. Barierą jest nieznajomość norweskiego ale na początek dobry angielski może wystarczy. Wielu ludziom wystarcza wiara w to, że gdzieś tam na emigracji jest o niebo łatwiej niż w Polsce - ja to przerabiałem w Anglii. Teraz zaś chcę wyjechać na stałe wraz z rodziną, ale muszę się do tego dobrze przygotować - stąd moje pytania...

no kurwa jego mac, kolejny typ na stale z rodziną.....

ludzie opamietajcie sie, bo to nie jest kraj na reszte zycia! pomyslcie tez do kurwy nedze=y o waszych dzieciach >czy one napewno tego chcą, czy jebnięty tatus z mamusią tylko tego chce....(?)!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:17  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mariusz K
(kovir)
Wiking
...??? nic dodać nic ująć - dzięki Marianek za prostowanie światopoglądu. Nawet nie chce mi się z tobą gadać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok