Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czas oczekiwania na prace - Norwegia

Czytali temat:
Paweł23 (296 niezalogowanych)
1 Post
Łukasz b
(lukasbed)
Wiking
witam wszystkich. czy ktos mi moze powiedziec czy faktycznie teraz prawo pracy sie zmienilo i aby legalnie pracowac nalezy sie zglosic na policji 5 miesiecy wczesniej?? bo w pracy cos takiego nam powiedzieli i ja juz nie wiem o co chodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zeby legalnie pracowac, to trzeba podpisac umowe z pracodawcą. Jezeli jej nie masz, to znaczy ze pracujesz na czarno, czyli nielegalnie. A kto tobie w pracy cos takiego powiedział? Inny kolega Polak?
Jak juz masz kontrakt, to złóż wniosek o rejestracje i dostaniesz na maila dokument zezwalający na bezterminowy twój pobyt w Norwegii. Bezterminowy, ale trzeba spełnic dwa warunki:
- nie mozna opuszczac Norwegii na dłuzej niz 6 miesiecy w roku
- nie mozna sie samemu zwolnic z pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
lukasbed napisał:
witam wszystkich. czy ktos mi moze powiedziec czy faktycznie teraz prawo pracy sie zmienilo i aby legalnie pracowac nalezy sie zglosic na policji 5 miesiecy wczesniej?? bo w pracy cos takiego nam powiedzieli i ja juz nie wiem o co chodzi

Wiesz my tez nie wiemy o co im chodzilo??? Moze powiedzieli ze sa tak duze kolejki na politi???
Prawo pracy znajdziesz sobie na necie jezeli chcesz albo nawet tutaj na forum,po Polsku!!! Poczytaj strony Nav i Skattetaten-sam sie bedziesz smial z tego co ludziska opowiadaja!!!!
Hilton napisala 100% prawde!!! Aby legalnie pracowac musisz miec kontrakt i to wszystko!Reszte zalatwisz sobie pozniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
dokladnie najpierw umowa o prace pozniej na policje i di skarbowego i do banku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok