Hej
Witam wszystkich na forum
Sprawa ma się tak... mam już odysć otaczającego mnie syfu w Polsce... dosyć życia z miesiąca na miesiąc bo nic nie mozna odłożyć...
Pytanie mam takie... bo bardzo mi się Norwegia podoba i chciałbym tam zyć.
Jak to wyglada... wsiadam, jade do Norwegi i co dalej...
jakie dokumenty musze mieć aby tam normalnie żyć i pracowac.
z tego co czytałem na forum widzę że trzeba meć jakieś pozwolenia na prace itd. czy trzeba też mieć ubezpieczenie zdrowotne jak w Anglii?
jaki jest mniej więcej koszt załatwienie takiego pozwolenia i innych niezbędnych do pracy tam papierów?
a wybrałem Norwegię... bo poprostu chciałbym się już od tego wszystkiego oderwać i zacząć poprostu od nowa.
i równiez chciałbym zapytać jakie jest najlepsza okolica żeby się osiedlić, na początek.
i ogólnie co musze załawić zeby bez problemu pracowac, zyć itd.
bardzo dzięuje i pozdrawiam serdecznie
Witam wszystkich na forum
Sprawa ma się tak... mam już odysć otaczającego mnie syfu w Polsce... dosyć życia z miesiąca na miesiąc bo nic nie mozna odłożyć...
Pytanie mam takie... bo bardzo mi się Norwegia podoba i chciałbym tam zyć.
Jak to wyglada... wsiadam, jade do Norwegi i co dalej...
jakie dokumenty musze mieć aby tam normalnie żyć i pracowac.
z tego co czytałem na forum widzę że trzeba meć jakieś pozwolenia na prace itd. czy trzeba też mieć ubezpieczenie zdrowotne jak w Anglii?
jaki jest mniej więcej koszt załatwienie takiego pozwolenia i innych niezbędnych do pracy tam papierów?
a wybrałem Norwegię... bo poprostu chciałbym się już od tego wszystkiego oderwać i zacząć poprostu od nowa.
i równiez chciałbym zapytać jakie jest najlepsza okolica żeby się osiedlić, na początek.
i ogólnie co musze załawić zeby bez problemu pracowac, zyć itd.

bardzo dzięuje i pozdrawiam serdecznie