Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

koszty kupna samochodu w NO - Norwegia

Czytali temat:
(300 niezalogowanych)
10 Postów
Marek Janocha
(Marek_Janocha)
Wiking
Witam wszystkich. Na wstępie przedstawie swoja sytuacje. Otóż pracuje w duńskiej stadninie konnej i tam tez mam kontrakt na prace. Jednakże częsc z koni przebywa rowniez w norwegii i tu rowniez startuja w zawodoch dlatego bardzo duzo czasu spedzam w norwegii takze(w okresie letnim nawet wiecej) I przydaloby mi się rownież tutaj jakies auto. Dunskim czy polskim przyjechac sie nie da bo zawsze w ta i z powrotem jezdzimy z końmi. I teraz moje pytanie. Czy bez kontraktu w norweskiej firmie moge kupic tu auto i ubezpieczyc? I jakie sa koszty ktore dochodza przy zakupie poazdu. na finn no znalazlem renoult megane za 18 000 nok(plus 1530nok wliczone w rejestracje). Z oplatami jakiego rzedu trzeba sie jeszcze liczyc? Z gory dziekuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Marek_Janocha napisał:
Witam wszystkich. Na wstępie przedstawie swoja sytuacje. Otóż pracuje w duńskiej stadninie konnej i tam tez mam kontrakt na prace. Jednakże częsc z koni przebywa rowniez w norwegii i tu rowniez startuja w zawodoch dlatego bardzo duzo czasu spedzam w norwegii takze(w okresie letnim nawet wiecej) I przydaloby mi się rownież tutaj jakies auto. Dunskim czy polskim przyjechac sie nie da bo zawsze w ta i z powrotem jezdzimy z końmi. I teraz moje pytanie. Czy bez kontraktu w norweskiej firmie moge kupic tu auto i ubezpieczyc? I jakie sa koszty ktore dochodza przy zakupie poazdu. na finn no znalazlem renoult megane za 18 000 nok(plus 1530nok wliczone w rejestracje). Z oplatami jakiego rzedu trzeba sie jeszcze liczyc? Z gory dziekuje!

Hm mysle ze od tej RENOULT,, M,, zdecydownie Twoje konie byly by lepsze
Zas do kosztow auta ktore cyt.napewno dochodzi ubezpieczenie.
Mysle,ze raczej bys potrzebowal jakis meldunek w no.aby miec auto na Norweskich blachach...a moze sie myle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
pozazycie napisał:
do kosztow auta ktore cyt.napewno dochodzi ubezpieczenie.
Mysle,ze raczej bys potrzebowal jakis meldunek w no.aby miec auto na Norweskich blachach...a moze sie myle...

Når et kjøretøy skifter eier, skal eierskiftet meldes til Statens vegvesen. Kun personer med norsk fødselsnummer, D-nummer eller norsk organisasjonsnummer, kan få kjøretøyet omregistrert i Norge.

www.nyinorge.no/no/Ny-i-Norge/Transport-...av-bruktbil-i-Norge/

ciekawostka... nie musisz miec prawa jazdy zeby posiadac auto )))

dodatkowe koszty: årsavgift i ubezpieczenie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marek Janocha
(Marek_Janocha)
Wiking
Dzieki. Teraz wiem dokladnie jak przebiega procedura. W Norwegii zaczelem pracowac 3 lata temu. Pracowalem 5 miesiecy ale po tym czasie stadnine przeniesli do Dani. Mialem numer D-numerr. Myslicie ze to dalej aktualne i na ten numer moge przerejestrowac samochod?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
jesli tamten link nie pasuje tu masz kolejny:
www.vegvesen.no/Kjoretoy/Kjop+og+salg/Omregistrering

przeczytaj i wyciagnj wnioski... masz numer, mieszkasz za granica, masz/nie masz norweskie ID zawierajace zdjecie i numer personalny.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
i jeszcze pytanie: gdzie plaisz podatki??? w NO czy w DK??

www.skatteetaten.no/pl/International-Polska/

cos takiego jak podatek od majatku tez tu istnieje.... a auto jest majatkiem... teraz sobie uzmyslowilem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Marek Janocha
(Marek_Janocha)
Wiking
W Dani płace niestety a przebywam pol na pol. Bardzo Ci dziekuje za linki i tym samym udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
pozazycie napisał:
do kosztow auta ktore cyt.napewno dochodzi ubezpieczenie.

Når et kjøretøy skifter eier, skal eierskiftet meldes til Statens vegvesen. Kun personer med norsk fødselsnummer, D-nummer eller norsk organisasjonsnummer, kan få kjøretøyet omregistrert i Norge.

www.nyinorge.no/no/Ny-i-Norge/Transport-...av-bruktbil-i-Norge/

ciekawostka... nie musisz miec prawa jazdy zeby posiadac auto )))

dodatkowe koszty: årsavgift i ubezpieczenie...

... i dziekuje,przy okazjii tez sie uzupelnilam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok