jasta102 napisał:...i co robisz z tymi tonami grzybów?
E tam zaraz tonami ...
---
Niemniej sporo ...
Większość spożywam na bieżąco ... gęste sosy grzybowe zabielane śmietaną i do tego małe kartofle + surówki .
Zupy grzybowe takie siakie i owakie ...
A część po prostu kroję w kostkę i do zamrażarki , w zimie i na wiosnę po rozmrożeniu , zapach na całą chałupę ...
Nie marynuję grzybów w occie , ponieważ nie mam do tego drygu a i roboty przy tym multum .
A szkoda ... uwielbiam marynaty grzybowe ...zwłaszcza do "Jagodzianki" lepsze o niebo od kiszonych ogórków .
E tam zaraz tonami ...
---
Niemniej sporo ...
Większość spożywam na bieżąco ... gęste sosy grzybowe zabielane śmietaną i do tego małe kartofle + surówki .
Zupy grzybowe takie siakie i owakie ...
A część po prostu kroję w kostkę i do zamrażarki , w zimie i na wiosnę po rozmrożeniu , zapach na całą chałupę ...
Nie marynuję grzybów w occie , ponieważ nie mam do tego drygu a i roboty przy tym multum .
A szkoda ... uwielbiam marynaty grzybowe ...zwłaszcza do "Jagodzianki" lepsze o niebo od kiszonych ogórków .