Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

podatek - Norwegia

Czytali temat:
Tomek Pludowski (1059 niezalogowanych)
3 Posty
krzysztof sojka
(gulczas)
Wiking
dla wszystkich pracowników z polski i litwy co roku przychodzą GIRO.JESZCZE NIKT Z NAS NIE DOSTAŁ ZWROTU. W JAKI SPOSÓB PRACODAWCA JE SOBIE ODBIERA BO WIEM ŻE TAK ROBI.AJEST TEGO TROCHE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gulczas napisał:
dla wszystkich pracowników z polski i litwy co roku przychodzą GIRO.JESZCZE NIKT Z NAS NIE DOSTAŁ ZWROTU. W JAKI SPOSÓB PRACODAWCA JE SOBIE ODBIERA BO WIEM ŻE TAK ROBI.AJEST TEGO TROCHE
A mógłbyś bardziej zrozumiale przedstawić PROBLEM KTÓRY CIEBIE NURTUJE...???
BO TO PO WYŻEJ ,TO NIC INNEGO JAK PIJACKI BEŁKOT PO NOCNEJ DYSKOTECE...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
co odbiera?kasę?nie sprecyzowałeś...jesli chodzi ci o kasę z czekow to nie ma takiej mozliwości...one są imienne i nikt w żadnym banku nie wypłaci obcej osobie...
przecież nie może przejąć czeków i wybrać pieniedzy bo to przychodzi na adres podatnika...wytłumacz dokładniej bo nie rozumię o co chodzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja interpretuje to tak,ze gulczas co roku dostaje doplate do podatku,a chcialby z raz dostac jakis zwrot...malo tego,uwaza,ze jego pracodawca ten zwrot sobie zabiera

drogi gulczasie,pracodawca nie moze odebrac zwrotu Twojego podatku,ale zeby dostac zwrot czy zmniejszyc podatek za dany rok,nalezy zlozyc zeznanie podatkowe i uwzglednic w nim odpowiednie odliczenia,ktore pomoga zmniejszyc kwote podatku

jezeli dobrze zinterpretowalam tekst,to serdecznie wspolczuje waszemu pracodawcy,na ktorym wieszacie psy
nie moze byc jednoczesnie doplaty i zwrotu,to jest nielogiczne!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
truskawkowa tak wlaśnie i ja to zinterpretowałam......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
krzysztof sojka
(gulczas)
Wiking
NIESTET to prawda.w zeszłym roku kumpel przez przypadek dostałswoje GIRO.BYŁO TEGO 10000.SZEF KAZAŁMU TO ODDAC TŁUMACZĄC ŻE ZAPŁACIŁZA DUZY PODATEK I TO JEST JEGO.WIEĘC JEST COS NIE TAK!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
krzysztof sojka
(gulczas)
Wiking
ADRES WSZYSCY MAJĄ TEN SAM CZYLI SZEFA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
gulczas napisał:
NIESTET to prawda.w zeszłym roku kumpel przez przypadek dostałswoje GIRO.BYŁO TEGO 10000.SZEF KAZAŁMU TO ODDAC TŁUMACZĄC ŻE ZAPŁACIŁZA DUZY PODATEK I TO JEST JEGO.WIEĘC JEST COS NIE TAK!

ale Ty w tej chwili piszesz cos innego niz napisales w pierwszym poscie!!!
teraz jest mowa o jednym kumplu,ktory pokazal zwrot szefowi,a ten kazal mu go oddac,a w pierwszym poscie piszesz cyt "JESZCZE NIKT Z NAS NIE DOSTAŁ ZWROTU"
i dalej
"W JAKI SPOSÓB PRACODAWCA JE SOBIE ODBIERA"-tutaj moj komentarz-sami mu jak widac wyzej oddajecie

czy moglbys jakos z sensem i powoli nakreslic temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
gulczas napisał:

oj cos to szyte grubymi nićmi albo jestescie za przeproszeniem idioci i robi was w balona albo zastraszeni bo zalezy wam na pracy...w kazdym razie szef nie moze zrealizowac bez podatnika czeku....i z jakiej racji zwrot podatku jest jego???na zwrot składa sie wiele czynników i odpisów....
na moj gust jakies to wszystko dziwne i pokręcone...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
trzeba by zaczac od podstawowej edukacji gulczasa w kwestii podatkow,poczawszy od wytlumaczenia mu ile on sam zarabia,ile z tego idzie na zaliczke,az do samego zeznania rocznego i wtedy moze bysmy doszli do sedna
jestem zdziwiona,ze ktos pracuje kilka lat w Norwegii i nie posiada takich podstawowych informacji w zakresie podatkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok