Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

oplaty celne kto pomoze????? - Norwegia

Czytali temat:
(292 niezalogowanych)
7 Postów

(satanek)
Wiking
witam, chcialam sie dowiedziec czy ktos wie ile kosztuja oplaty celne w norwegii bo kupilam przez allegro w polsce buty o wartosci 249 zl plus przesylka razem 311. jak sprawdzalam stan przesylki to napisano ze moja paczka czeka na oclenie, choc podobno od wartosci 1000kr dopiero mozna oclic towar, pomozcie plissss
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
satanek napisał:
witam, chcialam sie dowiedziec czy ktos wie ile kosztuja oplaty celne w norwegii bo kupilam przez allegro w polsce buty o wartosci 249 zl plus przesylka razem 311. jak sprawdzalam stan przesylki to napisano ze moja paczka czeka na oclenie, choc podobno od wartosci 1000kr dopiero mozna oclic towar, pomozcie plissss

Jeśli jest napisane że to "prezent", to do 1000

a faktycznie pisze ze "czeka na oclenie"?? czy może: "przejęta przez urząd celny" ( jeśli to 2gie to mi się już tak zdarzyło i cła płacić nie musiałam.. tak chyba po prostu piszą po dotarciu paczki do NO- paczka nie była otwierana ani nic, więc nie spr. nawet zawartości)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
satanek napisał:

Napewno juz to bylo na forum poszukaj troche
Towary do wartosci 200kr nie podlegaja ocleniu!!!
Tak bylo wczesniej.

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

moze by (a gbyby tak)

zadzwonic do urzedu celnego...