Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kiedy brać urlop w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
darek s szymon niziołek Monika Kuś Robert Wardak Szymon Hoffman (2514 niezalogowanych)
29 Postów
Barbara Kopeć
(Barbarella83)
Wiking
Witam Wszystkich. Mam pytanie, mój mąż obecnie pracuje w Norwegii w branży budowlanej. Dowiedział się drogą pantoflową że w lipcu wszyscy biorą urlopy i budowy są zamknięte! Chciałam potwierdzić te plotki, gdyż kupiłam mu już bilet do Polski ale na sierpień ( mini urlop ). I jeśli rzeczywiście w lipcu by siedział w domu bo nie było by pracy to bilet przebukuję. Bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi i sugestie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
BasiaS napisał:
Witam Wszystkich. Mam pytanie, mój mąż obecnie pracuje w Norwegii w branży budowlanej. Dowiedział się drogą pantoflową że w lipcu wszyscy biorą urlopy i budowy są zamknięte! Chciałam potwierdzić te plotki, gdyż kupiłam mu już bilet do Polski ale na sierpień ( mini urlop ). I jeśli rzeczywiście w lipcu by siedział w domu bo nie było by pracy to bilet przebukuję. Bardzo dziękuje za wszystkie podpowiedzi i sugestie.

dlaczego drogą pantoflową?
pewnie pracuje dwa miesiące z dojazdem.
w norge są firmy gdzie na okres urlopu firma jest zamknięta i wszyscy pracownicy idą w jednym terminie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
BasiaS napisał:
KAŻDA FIRMA RZĄDZI SIĘ WŁASNYM REGULAMINEM URLOPOWYM .
I nie ma znaczenia jaka to firma , budowlana czy też fabryka .
---
Faktycznie w Norge jest praktykowane , że Firmy zamykają całe zakłady i idą Ajciiii Urlopować w określonych miesiącach .
A już zwłaszcza w Lipcu lub Sierpniu , mało kiedy w Czerwcu lub Wrześniu .
---
Jednak by potwierdzić prawdziwość tej Informacji to Mąż sam musi się dowiedzieć w swojej firmie od kierownika ... czy to jest prawda ... czy też tylko plotka .
---
My Tu na Forum , nie znamy Twego Męża , ani Firmy w Której Aktualnie Pracuje .
---
ECH ... i bądź tu trzeźwy ... " to se nie da Pani Havrankova "
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Asiab)
Początkujący
no to
"spokojnego drinkowania"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Kopeć
(Barbarella83)
Wiking
dziękuję wszystkich za zainteresowanie moim postem. Mój mąż pracuje w Adecco i się zastanawiamy czy takie pośrednictwo też się zamyka i daje urlop w określonym czasie? Jeśli macie jakieś informacje na ten temat to będziemy wdzięczni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
BasiaS napisał:
dziękuję wszystkich za zainteresowanie moim postem. Mój mąż pracuje w Adecco i się zastanawiamy czy takie pośrednictwo też się zamyka i daje urlop w określonym czasie? Jeśli macie jakieś informacje na ten temat to będziemy wdzięczni.

Baska miała fajny biust......

Jesli twoj stary pracuje w adecco to raczej powinien wiedziec co podpisał.....
przezciez w kontakcie/umowie jest jak byk napisane jakie są warunki urlopu, etc.....
Ludzie, ludzie..........
Ziomek? pozwolisz,ze cię zacytuje > mózgu uzywac prosze!
Purple > skaal : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
w adecco nie jest lekko ale będzie urlop
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
BasiaS napisał:
Adeko jest tylko pośrednikiem i nic więcej , Mąż pracuje w konkretnej Firmie do której został skierowany i tyle .
Natomiast może się zapytać Swojego Koordynatora czy na czas urlopu w Tej Firmie nie znalazła by się , inna praca w Innej Firmie ...
Bo przecież On nie dostanie jeszcze żadnych pieniędzy ...Feriepenge ...
---
Jeżeli zrobi to spokojnie i przekonująco to może się załapie na inną pracę .
A tak ĆMA ...
---
Inna sprawa to jak możecie brać urlop w Lipcu !? .
A zostało to zgłoszone w Adeko i potwierdzone , że właśnie w tym czasie bierze Mąż sobie urlop ...!? .
---
Coś jest nie tak ... Pośrednik to nie jest zwykła firma ... tu są całkiem Inne Prawa i obowiązki ...
Proponuję bardzo dokładnie przeczytać jeszcze raz Umowę o pracę z Adeko .
Bo za chwilę będzie płacz , że firma zwolniła lub nie daje pracy ...
ECH ... i bądź tu trzeźwym ..!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
BasiaS napisał:
Adeko jest tylko pośrednikiem i nic więcej , Mąż pracuje w konkretnej Firmie do której został skierowany i tyle .
Natomiast może się zapytać Swojego Koordynatora czy na czas urlopu w Tej Firmie nie znalazła by się , inna praca w Innej Firmie ...
Bo przecież On nie dostanie jeszcze żadnych pieniędzy ...Feriepenge ...
---
Jeżeli zrobi to spokojnie i przekonująco to może się załapie na inną pracę .
A tak ĆMA ...
---
Inna sprawa to jak możecie brać urlop w Lipcu !? .
A zostało to zgłoszone w Adeko i potwierdzone , że właśnie w tym czasie bierze Mąż sobie urlop ...!? .
---
Coś jest nie tak ... Pośrednik to nie jest zwykła firma ... tu są całkiem Inne Prawa i obowiązki ...
Proponuję bardzo dokładnie przeczytać jeszcze raz Umowę o pracę z Adeko .
Bo za chwilę będzie płacz , że firma zwolniła lub nie daje pracy ...
ECH ... i bądź tu trzeźwym ..!

no to po całym,jak mawiali stare indianery.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Kopeć
(Barbarella83)
Wiking
Bardzo dziękuje za radę. Odnośnie umowy nie jest tam jasno określone czy firma wysyła na urlopy w określonym czasie. " Prawo pracownika do urlopu i pieniędzy urlopowych oraz zasady dotyczące ustalenia terminu urlopu są zgodne z postanowieniami prawa o urlopach ".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok