Temii napisał:
jakie szanse na osiedlenie się w Norwegii?
Słyszałam od wielu osób że można bardzo łatwo osiedlić się w Norwegii ,ale tylko osoby młode .
Jakie szanse mają osoby w wieku 50 lat.Bo dla osób w tym wieku w Polsce nie ma pracy.
Czy ktoś jest w stanie na moje pytanie odpowiedzieć?.Będę wdzięczna za odpowiedżBardzo niejasne pytanie ... , typu ...HAU... chcę mieszkać ...Hau ...itd ...
---
Jeżeli w Polsce dla Osoby w wieku 50 lat nie ma pracy ... to tu również takiej pracy nie będzie .
---
Jeżeli Masz poważne zasoby pieniężne to nie ma problemu w osiedleniu się w Norge czy na Majorce ...
Ba Osobiście Uważam , że na Majorce jest i przyjemniej i Taniej i łatwiej o pracę .
---
Jeżeli Młody człowiek nie ma Pieniędzy ani zawodu i Pracy to ma taki sam status jak i ten w wieku 50 lat i więcej
---
Ja do Norge przyjechałem właśnie po skończonej +50.
Jednak w Polsce Miałem Pracę i jakieś Pieniądze , oraz auto ...
---
Dlatego Tutaj również mam Podobnie .
---
A czy warto się tu Osiedlać ? ... hm ... , to zależy gdzie i jaki ma się status Majątkowy ...
Typowym , Polskim Gołodupcom , żyjącym tylko z pracy fizycznej Własnych Rąk bardzo trudno jest na starość utrzymać się w Norge .
---
To nie Polska ..tu wszystko jest Prywatne ... i bez znacznych zasobów na koncie , jest się również Typowym ZEREM tak jak i w Ojczyźnie .
---
Ponadto by w Norge mieć PEŁNĄ EMERYTURĘ , to trzeba przepracować minimum 40 lat na terenie Norge ...
No i najważniejsze ...Jeżeli chcesz uciekać z Polski przed pracą do 67roku , to obierasz zły kierunek .
Ponieważ w Norge od 2010 roku został zniesiony próg emerytalny który wtedy już wynosił 67lat dla Obu Płci ...
Teraz trzeba pracować tak długo , jak zdrowie pozwala , jednak nie mniej niż do 67lat. .
ECH...!