Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jakie szanse na osiedlenie się w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Beata a Małgorzata Sienkiewicz (5049 niezalogowanych)
3 Posty

(Temii)
Wiking
jakie szanse na osiedlenie się w Norwegii?
Słyszałam od wielu osób że można bardzo łatwo osiedlić się w Norwegii ,ale tylko osoby młode .
Jakie szanse mają osoby w wieku 50 lat.Bo dla osób w tym wieku w Polsce nie ma pracy.
Czy ktoś jest w stanie na moje pytanie odpowiedzieć?.Będę wdzięczna za odpowiedż
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Temii napisał:
Słyszałam od wielu osób że można bardzo łatwo osiedlić się w Norwegii ,ale tylko osoby młode .
Jakie szanse mają osoby w wieku 50 lat.Bo dla osób w tym wieku w Polsce nie ma pracy.
Czy ktoś jest w stanie na moje pytanie odpowiedzieć?.Będę wdzięczna za odpowiedż

jak masz zbywajace kilka milionow zeby sobie kupic dom to nie bedzie problemu... i mozesz miec nawet i 70lat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Temii)
Wiking
hm nie wszyscy muszą mieć swoje domy zawsze można coś wynająć ,co z tego że mam dom w Polsce jak nie ma pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Temii napisał:
Bardzo niejasne pytanie ... , typu ...HAU... chcę mieszkać ...Hau ...itd ...
---
Jeżeli w Polsce dla Osoby w wieku 50 lat nie ma pracy ... to tu również takiej pracy nie będzie .
---
Jeżeli Masz poważne zasoby pieniężne to nie ma problemu w osiedleniu się w Norge czy na Majorce ...
Ba Osobiście Uważam , że na Majorce jest i przyjemniej i Taniej i łatwiej o pracę .
---
Jeżeli Młody człowiek nie ma Pieniędzy ani zawodu i Pracy to ma taki sam status jak i ten w wieku 50 lat i więcej
---
Ja do Norge przyjechałem właśnie po skończonej +50.
Jednak w Polsce Miałem Pracę i jakieś Pieniądze , oraz auto ...
---
Dlatego Tutaj również mam Podobnie .
---
A czy warto się tu Osiedlać ? ... hm ... , to zależy gdzie i jaki ma się status Majątkowy ...
Typowym , Polskim Gołodupcom , żyjącym tylko z pracy fizycznej Własnych Rąk bardzo trudno jest na starość utrzymać się w Norge .
---
To nie Polska ..tu wszystko jest Prywatne ... i bez znacznych zasobów na koncie , jest się również Typowym ZEREM tak jak i w Ojczyźnie .
---
Ponadto by w Norge mieć PEŁNĄ EMERYTURĘ , to trzeba przepracować minimum 40 lat na terenie Norge ...
No i najważniejsze ...Jeżeli chcesz uciekać z Polski przed pracą do 67roku , to obierasz zły kierunek .
Ponieważ w Norge od 2010 roku został zniesiony próg emerytalny który wtedy już wynosił 67lat dla Obu Płci ...
Teraz trzeba pracować tak długo , jak zdrowie pozwala , jednak nie mniej niż do 67lat. .
ECH...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Temii napisał:
hm nie wszyscy muszą mieć swoje domy zawsze można coś wynająć ,co z tego że mam dom w Polsce jak nie ma pracy

a jakie znaczenie ma tutaj twój wiek
jeśli potrafisz znaleźć pracę która pozwoli ci wynająć lokum i żyć na w miare przyzwoitym poziomie(bez szukania socjalnej pomocy)

.....to jak powiedział Yatsek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
szybko nick zmieniła nasza pani,.....
dopiero nas zbeształa szukając pracy dla męza.......
Co to w ogóle za pytanie > szanse na osiedlenie sie w norge....
Eurpoa stoi otworem, wiec mozna wszedzie to zrobic.....
ale co sie dziwic, kiedy wiecej jak połowa moich znajomych uwaza, ze w norge wszystko jest za darmo....
a najbardziej mnie rozsmieszyła informacja,ze słuzba zdrowia w norge jest w 100% bezpłatna do konca zycia.....
Onet, wirtualna i reszta popelin robi swoje.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Temii)
Wiking
Oczywiście to tylko Polak Polakowi potrafi dać tak pokrętną odpowiedż no to nasza Polska życzliwość
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
odrobine poczucia humoru.....
Głupie pytanie, głupia odpowiedz...

W takim razie musisz sie osiedlic gdzies, gdzie nie ma polaków.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
Osiedlic sie mozna , ale czy znajdziesz prace tojuz inna sprawa,
ale oczywiscie nie jest to niemozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Temii napisał:
Oczywiście to tylko Polak Polakowi potrafi dać tak pokrętną odpowiedż no to nasza Polska życzliwość
JAKIE POKRĘTNE i GŁUPIE PYTANIE ... taka i odpowiedź .
---
Następna z pretensjami do Siebie samej / a może to ta sama , tylko zmieniła nazwę /.
---
Jeżeli w końcu nauczysz się , pisać normalne i pełne zdania Informacyjne , to i może dostaniesz rzetelną Odpowiedź .
A na razie to nie dziwota iż dla takich Daunów niema pracy w Polsce ... , skoro nie potrafią sklecić paru mądrych zdań o tym co chcieli by się od Innych dowiedzieć .
---
ECH... I bądź tu trzeźwy czytając takie bzdury ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok