Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kierunek AMBASADA - Norwegia

Czytali temat:
(316 niezalogowanych)
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
Witam!

może mi ktoś podpowiedzieć jak trafić do Ambasady w Oslo?

wygląda na to, że wysiądę na dworcu OSLO S. i co dalej?

w teorii (według wujka google) nie jest to strasznie daleko, ale może ktoś mi to rozrysuje niczym Pan Gmoch, żebym na pewno trafił.

z góry dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
cezary25cezary napisał:
Witam!

może mi ktoś podpowiedzieć jak trafić do Ambasady w Oslo?

wygląda na to, że wysiądę na dworcu OSLO S. i co dalej?

w teorii (według wujka google) nie jest to strasznie daleko, ale może ktoś mi to rozrysuje niczym Pan Gmoch, żebym na pewno trafił.

z góry dzięki za pomoc

co chcesz zalatwic??? prawie wszytsko zalatwia sie w konsulacie??
Adres: Nedre Vollgate 5, 0158 Oslo

AMBASADA
OLAV KYRRES PLASS 1
0244 OSLO

do ambasady z Oslo S: autobus linii 30 bygdøy albo 31 fornebu, spacerkiem 40minut.
z Oslo S do konsulatu na nogach przejdziesz 10 minut spacerkiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
faktycznie, źle napisałem. chodzi mi o konsulat. czyli mówisz, że wysiadając na Oslo S nie będę długo błądził?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
cezary25cezary napisał:
faktycznie, źle napisałem. chodzi mi o konsulat. czyli mówisz, że wysiadając na Oslo S nie będę długo błądził?
idziesz glowna ulica miasta: karl johan gt.. idziesz i idziesz... idziesz.... nie dochodzac do palacu krola po lewej stornie bedziesz mial budynek parlamentu (zaraz za wejsciem do stacji metra stortinget). za budynkiem parlamentu (z jasnozoltej cegly) skrecasz w lewo i wchodzisz na restauracje kristiania. obchodzisz ja z lewej strony. idziesz ta ulica z tramwajami, majac za soba karl johann a restauracje po prawej. przechdozisz przez ten caly skwer i po 30 metrach bedac na wyskosoci przystanku tramwajowego widzisz juz przed soba polska flage

jakbys sie zbubil to idz do morza, znajdziesz budynek ratusza (brzydki kwadrat z czerowonej cegly) stojac pomiedzy ratuszem a oslofjordem tylem do wody, po prawej stronie beda wysokie schodki na gore wzdluz muru, na samej gorze jest jakas udowa widac rusztowanie. obok teog budynku tam ba gorze jest konsulat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
dzięki wielkie za szczegółowe wytłumaczenie.

oby Ci się Zyzak pod rękę napatoczył dobry człowieku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...przeciez

i tak nie trafisz

dopytaj jeszcze jutro...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
hehe lepiej żebym trafił. bo skutki będą opłakane... nie dostanę paszportu, nie pojadę na Euro, spierdziele sobie urlop... koniec świata. a może nawet i koniec MN. hehehe

a termin wizyty mam na jutro. tylko oczywiście zmarszczyłem temat bo byłem przekonany, że pojadę samochodem i będę miał navi. a tu się okazało, że jednak nie. także mam nadzieję, że te wskazówki mi wystarczą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
cezary25cezary napisał:
hehe lepiej żebym trafił. bo skutki będą opłakane... nie dostanę paszportu, nie pojadę na Euro, spierdziele sobie urlop... koniec świata. a może nawet i koniec MN. hehehe

a termin wizyty mam na jutro. tylko oczywiście zmarszczyłem temat bo byłem przekonany, że pojadę samochodem i będę miał navi. a tu się okazało, że jednak nie. także mam nadzieję, że te wskazówki mi wystarczą

To wlacz mape w telefonie

Albo wsiadz w autobus np. 54 i wysiadz na Wessels plass, potem troszke do gory i w lewo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
cezary25cezary napisał:
dzięki wielkie za szczegółowe wytłumaczenie.

oby Ci się Zyzak pod rękę napatoczył dobry człowieku.

pod rękę z pedałami nie chadzam

no tak wy chadzacie jeden za drugim.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok