Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwierzak w samolocie - Norwegia

Czytali temat:
ELZBIETA OWCZAREK (2104 niezalogowanych)
2 Posty

(gusjewa@wp.pl)
Wiking
Witam was wszystkich.Mam takie pytanko czy ktos wie gdzie można zakupić bilet dla psa ktory leci do Norwegii liniami Norwegian ,niestety rezerwując internetowo nie można tego zrobić a na stronie Norwegian też nie podano informacji,czekam na odpowiedz,pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Musisz zadzwonić do norweskiej obsługi klienta i zarezerwować bilet dla psiaka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...i

pamietaj,ze psa

mozesz przewozic jedynie

w bagazu podrecznym,ktory

musi byc umieszczony z innymi bagazami

chyba,ze pies leci sam,wtedy musi przebywac w

kabinie pilotow.dodatkowo cena biletu,zalezy od wieku czworonoga...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...samolotem.html#63002

Moze to cos ci podpowie
A ty brzydal walnij sie w leb
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(gusjewa@wp.pl)
Wiking
No wlasnie zdzwonilam i wszyscy mowia jedno bilety mozna kupic tylko w wawie na lotnisku tylko gdzie??jest tam ponoc jakies biuro i kto w ogole wymyslil to,ze kupujemy bilet dla zwierzaka 48 godz przed odlotem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz
www.norwegian.com/pl/customer-services/I...macje-gowne/animals/

Tu jest napisane, ze zabukowanie biletu dla zwierzęcia musi się odbyć MINIMUM 48h przed odlotem, a nie dokladnie 48h. Dodatkowo, że niemożliwe jest zabukowanie drogą mailową, więc pozostaje tylko telefoniczna Więc musisz zadzwonić. Dziwi mnie tylko ta Wawa o której piszesz, ja dzwonilam, zeby przywieźć psa z Krakowa i nic mi nie wspominali, ze mozna lecieć tylko ze stolycy Nie wiem jak dużego psa zabierasz, ale max wagi to 32 kg za zestaw: czyli psa+kontener mam nadzieję, ze pomogłam. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Michael M.
(SmokWawelski)
Nowicjusz
A ty brzydal walnij sie w leb

Ha ha ha , dobre Przemo

Co do przewozu psa Norwegianem, to nie tylko z Wawy. Sam wozilem Amstafke norwegianem z Krakowa, tyle tylko ze musiala miec specjalna wymiarowa klatke, bo tutaj na lotnisku to bardzo restrykcyjnie kontrolowali... No ale to bylo z 4 lata temu
Nie pamietam jak kupowalem bilet, ale nie wiem czy nie bylo opcji w bagazu dodatkowym ( jak wozki, sprzet sportowy , zwierze....)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(danuta.bartold)
Wiking
Czesc,ja przewozilam kota liniami norwegian i nie ma z tym problemu,jak zamawiasz bilet przez internet lub telefonicznie(co bardziej polecam) mowisz,ze chcesz zabrac zwierzaka ze soba i pani przypisuje Ci do biletu specjalny numer,wysyla informacje na maila.Bilet zakupujesz juz bezposrednio na lotnisku.Pamietaj,ze zwierzak leci w luku bagazowym wiec odpowiednio przygotuj transporter.Po przylocie odbierasz zwierzaczka tam gdzie przesylki cargo.Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(danuta.bartold)
Wiking
48 godz przed odlotem musisz zarezerwowac poniewaz z tego co pamietam,to na jeden lot norwegian zabiera max 2 zwierzaki.Oczywiscie nieprawda jest to,ze tylko Warszawie kupisz bilet,ja lecialam z Goleniowa i nie bylo problemu.Co do klatki to prawda jest,ze musi miec odpowiednia wielkosc do psiaczka.Piesek musi w niej swobodnie stanac,usiasc czy polozyc sie.Napewno wiesz takze,ze piesek musi byc odrobaczony i odpchlony 48 godz przed odlotem?Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok