Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

smochód z Polski - Norwegia

Czytali temat:
(619 niezalogowanych)
72 Posty

(magik473)
Początkujący
Ile czasu można poruszać się po Norwegi samochodem na Polskich blachach słyszałem od nie ktorych osób że rok od zatrudnienia legalnego w Norwegi ,od innych że od otrzymania od razu pracy nie można się poruszać Polskim samochodem a jeszcze ktoś inny powiedział że jak mam czasowy perschon numer to mogę jeździć normalnie jak to jest naprawdę ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
magik473 napisał:
Ile czasu można poruszać się po Norwegi samochodem na Polskich blachach
to zależy chyba od tego w której hucie były robione te blachy
na tych z Nowej Huty to podobno i z 7 lat da się pojeździć, a potem to strasznie rdzewieje i strach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
jasta102 napisał:
magik473 napisał:
na tych z Nowej Huty to podobno i z 7 lat da się pojeździć, a potem to strasznie rdzewieje i strach

Jak zwykle piszesz posty nic nie wnoszące do tematu prosił bym o nie udzielanie się i nie nabijanie postów .!
Słyszałem że pół roku temu przepisy się tutaj zmieniły te linki co dałeś Joseph są z broszury 2007 rok prosiłbym o krótką odpowiedź jak to jest, z góry wielkie dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
magik473 napisał:
jasta102 napisał:
magik473 napisał:

Jak zwykle piszesz posty nic nie wnoszące do tematu prosił bym o nie udzielanie się i nie nabijanie postów .!
Słyszałem że pół roku temu przepisy się tutaj zmieniły te linki co dałeś Joseph są z broszury 2007 rok prosiłbym o krótką odpowiedź jak to jest, z góry wielkie dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Rok z możliwością przedłużenia do dwóch.

Tutaj masz wszystko ładnie opisane...
toll.no/templates_TAD/MainTopic.aspx?id=...8&epslanguage=no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
magik473 napisał:
Ile czasu można poruszać się po Norwegi samochodem na Polskich blachach słyszałem od nie ktorych osób że rok od zatrudnienia legalnego w Norwegi ,od innych że od otrzymania od razu pracy nie można się poruszać Polskim samochodem a jeszcze ktoś inny powiedział że jak mam czasowy perschon numer to mogę jeździć normalnie jak to jest naprawdę ??

piszesz "perschon" wiec jestes swiatowy gośc : )))
idz wiec w pizdu do toll customs i sie zapytaj, skoro linki ci sie stare wydają...........
Kurwa > we do not want more aliens.........
get out of here!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
to zależy od porywu wiatru w norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
sorki za ten perschon numer kilka lat pracowałem w Szwecji ale ważne że kto chciał zrozumiał o co chodzi Anna82 dziękuję bardzo za krótką i wyczerpującą odpowiedź .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
Właśnie rozmawiałem z facetem co się zajmował sprawą związaną z Polskim autem ,tłumaczył z Norweskiego na Polski drugiemu Polakowi któremu zabrali auto i kazali płacić cło i mówi że z chwilą podpisania umowy nie możesz jeździć autem na Polskich blachach .Mówi że podjedzie zemną do tolu i mi udowodni przepis ten zmienił się 8 miesięcy temu ponoć ,a ten któremu tłumaczył był w Nor... 4 miesiące , nie znam się na tym chcę tylko dowiedzieć się jak jest naprawdę ,dodam że on zna Nor.. perfekt i chyba raczej czegoś źle nie zrozumiał .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok