Przyjechłem do Norwegi z kolegą jakiś tydzień temu ściągnoł mnie Polak do pracy w legalnej firmie Norweskiej dostaliśmy umowy ciuchy pozwolenia na budowe złożyliśmy w skattekort o wydanie nowych kart podatkowych na 2012 rok założyliśmy konto w banku itd umowe dostaliśmy 23 kwietnia a napisane na niej że pracujemy od 1 kwietnia napsiane na niej wyrażnie jest że pracodowca musi dać miesięczne wypowiedzenie itd standardowa umowa o pracę .Przepracowlaiśmy tydzień budowie z litwinami którzy robili ten projekt na tej budowie majsterem budowy był litwin i on kazał nam nie przychodzić w środe do pracy , a dziś się dowidziałem że byliśmy tylko wynajęci przez Polaka Norweskiej firmie i moje pytanie brzmi co mogę zrobić żeby dalej kontynuowac pracę czy oni mnie mogą tak poprostu zwolnić bez wypowiedzenia do pracy nie mieli zastrzeżeń oni poprostu nas potrzebowali żeby im nadgonić pracę resztę zrobią litwini .Można coś tym zrobić doradźcie coś proszę nie wiemy co robić .Kupa kasy wydana na wyjazd człowiek się zaporzyczył rodziny w Polsce a teraz tak sprawa wygląda .
13 Lat temu