Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

DZIS 2go KWIETNIA o 21:37 - NIE ZAPOMNIJ - Norwegia

Czytali temat:
(479 niezalogowanych)
101 Postów

(Hermoska)
Początkujący
Dzis Dzien Papieski a my nic?

Z wielkim ubolewaniem , bedac na wczorajszej, niedzielnej mszy w St. Olav, zorientowalam sie, iz dzisiejsza rocznica smierci blogoslawionego Jana Pawla, nie jest w kosciele w Oslo w ogole obchodzona.
Zostala zaledwie wspomniana w ogloszen duszpasterskich. A przeciez Katedra w Oslo to miejsce wazne, miejsce ktore papież Jan Paweł II odwiedzil w 1989, miejsce w ktorym pozostawil swoj slad.

Prawde mowiac pomyslalam, iz o godzinie W : 21:37, bedzie zorganizowane przynajmniej jakies symboliczne czuwanie, nie wspominajac juz o mszy czy wieczorze pamieci.

W wielu polskich domach, o tej godzinie zaplona w oknach swiece i ludzie zgromadza sie w tych miejscach gdzie 7 lat temu.

I tak mi sie smutno zrobilo, ze MY TU NIC!

Czy juz po prostu nie pamietamy, nie chcemy pamietac, czy sa moze jakies inne przyczyny, i tylko ja sie czepiam?

Z Wielkanocnym pozdrowieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hermoska napisał:
Dzis Dzien Papieski a my nic?

Z wielkim ubolewaniem , bedac na wczorajszej, niedzielnej mszy w St. Olav, zorientowalam sie, iz dzisiejsza rocznica smierci blogoslawionego Jana Pawla, nie jest w kosciele w Oslo w ogole obchodzona.
Zostala zaledwie wspomniana w ogloszen duszpasterskich. A przeciez Katedra w Oslo to miejsce wazne, miejsce ktore papież Jan Paweł II odwiedzil w 1989, miejsce w ktorym pozostawil swoj slad.

Prawde mowiac pomyslalam, iz o godzinie W : 21:37, bedzie zorganizowane przynajmniej jakies symboliczne czuwanie, nie wspominajac juz o mszy czy wieczorze pamieci.

W wielu polskich domach, o tej godzinie zaplona w oknach swiece i ludzie zgromadza sie w tych miejscach gdzie 7 lat temu.

I tak mi sie smutno zrobilo, ze MY TU NIC!

Czy juz po prostu nie pamietamy, nie chcemy pamietac, czy sa moze jakies inne przyczyny, i tylko ja sie czepiam?

Z Wielkanocnym pozdrowieniem

Dla mnie ważniejsza jest rocznica MATKI I OJCA,jakby nie było .....dali mi życie

......ale pewnie się czepiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Ewangelicy tez ??? ...Nie wszyscy polacy to katolicy...papiez tak jak wszyscy "stworzenie" a nie "Stworca"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
no to idac za ciosem powinnismy obchodzic zalobe wszytskich wielkich polakow.. Pilsudski, Sklodowska-Curie, Chopin, Starzynski, Beck, Mieskzo I.... troche tego jest w historii.... dajcie juz spokoj z tymi stypami,... zycie jest za krotkie na smutek... masz taka potrzebe - zapal sobie swieczke w domu i juz... a nie wymuszaj na wszystkich smutku w swoich postach.. mozesz postulowac usmiech a nie placz przeciez... yhm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jatsku, to nawet nie zaloba, tylko rozpamietywanie po 7 latach, ze stary, schorowany dziadek normalnie zakonczyl zywota. Mial sie trzasc publicznie przez kolejne 10 lat i nawolywac zeby prezerwatyw nie ubierac na penisa, bo to grzech?
Mozna uczcic ten czas (21:37) jakims tancem, np. "dzonpoldesekend breakdance" i napic sie wodki z logo "sacred blood sample".

Czy katolicy zawsze musza cierpiec na pokaz?? Ja pier***e!!!! Psychiatra potrzebny od zaraz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
W TV dzisiaj slyszalam, ze w tym dniu mamy sie radowac a nie smucic...w koncu JPII zostal blogoslawionym...

p.s. przytocze tutaj slowa mojej sw.pamieci ukochanej babci : jak umre to maja byc tance i smiech a nie zaloba...no i wodeczka za nia wypita
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
No to bede niepopularna
Dajcie czlowiekowi rozpamietywac
Dla jednego stary dziadek , dla innego ktos wazny.
Ale slusznie magda , powinnismy sie cieszyc ze znalazl swoje mniejsce wieczne
Bo nasze to niedokonca jeszcze wiadomo gdzie bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ja wiem gdzie moje bedzie, na pewno nie tam gdzie powinno byc
Zgłoś wpis
Oceń wpis: