Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pobyt w Norwegii. - Norwegia

Czytali temat:
(406 niezalogowanych)
2 Posty
Regina Klimczyk
(bubuna1)
Wiking
Witam.Jestem nowa na forum.Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat emigracji do Norwegii.W Polsce pracowałam przez 18 lat jako gosposia,ogrodnik .Mąż jest stolarzem,dzieci w wieku 18 i 13 lat.Chcemy wyemigrować do Norwegii.Proszę pomóżcie.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
bubuna wszystko jest na forum opisane
Wpisz interesujące Cię słowo w wyszukiwarkę i szukaj
Miłej lektury jest tego dość sporo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
bubuna1 napisał:
Witam.Jestem nowa na forum.Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat emigracji do Norwegii.W Polsce pracowałam przez 18 lat jako gosposia,ogrodnik .Mąż jest stolarzem,dzieci w wieku 18 i 13 lat.Chcemy wyemigrować do Norwegii.Proszę pomóżcie.Pozdrawiam.

Ale wiesz że tutaj na emeryturkę przechodzi się w wieku 67 lat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
factorytka napisał:Ale wiesz że tutaj na emeryturkę przechodzi się w wieku 67 lat?
I nie ważne , że jest się Kobietą , Mężczyzną czy też Obojniakiem ...!!! .
---
Pewnie są Zwolennikami Moherowej Kaczki ... i Na złość Tuskowi , chcą zwiać z Polandii przed dłuższym wiekiem Emerytalnym ...
---
A tu Szlaban ... ! .
Tu Już...!!! trzeba od Dawna ...Na całkiem Luziku , Dotrwać Do tego...68 roku Swego Żywota by pierwsze Pengene wpadły luźno na konto ...
BUuuuu...uuuu....
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Regina Klimczyk
(bubuna1)
Wiking
Witam wszystkich.Dzięki za odezwy Wiecie w Polsce też chcą podnieść wiek emerytalny,ale tutaj zapieprzasz tyle godzin marna kasa, a jak przejdziesz na emeryturę to dostaniesz 700 zł i co dalej.Wolę się narobić ,ale mieć spokojną głowę że póżniej może będzie łatwiej.Pracy się nie boję pracowałam w Grecji malując dachy elewacje,na sprzataniach,w knajpie przy zbiorach.Proszę napiszcie jak to naprawdę wszystko wygląda.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
factorytka napisał:
bubuna1 napisał:

Ale wiesz że tutaj na emeryturkę przechodzi się w wieku 67 lat?

Jak chce sie miec pelna emeryture, to tak. Ale nie ma obowiazku czekania do 67 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:Jak chce sie miec pelna emeryture, to tak. Ale nie ma obowiazku czekania do 67 lat.

Tylko "zapomniałaś" dodać Miła Hiltonko , że w Norge , jest Nie ubłagalny okres pobytowy , by otrzymać Pełną Emeryturę ...
---
Minimum 40 lat ... I im mniejszy okres Legalnego Stałego AKTYWNEGO /praca i odprowadzone podatki/... Pobytu .
Tym % / nie mylić z alkoholem /... jest Adekwatnie i Drastycznie MNIEJSZY ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
Hilton napisał:Jak chce sie miec pelna emeryture, to tak. Ale nie ma obowiazku czekania do 67 lat.

Tylko "zapomniałaś" dodać Miła Hiltonko , że w Norge , jest Nie ubłagalny okres pobytowy , by otrzymać Pełną Emeryturę ...
---
Minimum 40 lat ... I im mniejszy okres Legalnego Stałego AKTYWNEGO /praca i odprowadzone podatki/... Pobytu .
Tym % / nie mylić z alkoholem /... jest Adekwatnie i Drastycznie MNIEJSZY ...!!! .

na ile swoją wyliczasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok