Joseph napisał:
Corleone25 napisał:
A jesli chodzi o odliczenia to mam bilet lotniczy i dojazdy do pracy, czy mimo posiadania odliczen ktore wymienilem musze dodac te 10% o ktorych wspomniales?
odliczenie 10% standardfradrag tylko dla tych co są na miejscu i nie odliczają sobie dojazdów, diet itp . tzn jako pendler, więc możesz sobie wybrać ale to 10 % to tylko przez dwa lata. korzystniej jako pendler......
za dojazdy do pracy i za bramki to musialbys miec wiecej jak 13500 (chyba) przy stawce 1,5 za km w te i nazad... wiec 40km x 10 dni roboczych x 1,5 (x2 do pracy i do domu) = 1200nok plus bramki minus 13500... wiec zero zwrotu... kilometry na przelot do domu: 1.5 x km -
ido tego dieta... ilosc dni w NO podczas ktorych pracowales razy iles tam ( nie wiem ile bo nie jestem pendlerem... 150nok?? razy ilosci dni...) do tego koszty mieszkania ale pod warunkiem ze masz male mieszkanie (32m2max?????) itd..... no i jeszcze zebys mial kogos w PL odwiedzac... albo wlasne mieszkanie w PL albo zone... a ta zona zeby nie zarabaila wiecej jak.... to juz inni wiedza cos wiecej na ten temat bo ja moge cos juz mieszac....
a 10% wklepujesz i zapominasz o innych odliczeniach...
wiec teraz sam mozesz sobie zrobic matematyke skoro pracowales tylko przez 2 tygodnie a w PL byles raz....
temat sie odswiezy po 20 marca

wiec czekaj spokojnie