Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Prawo Jazdy - Norwegia

Czytali temat:
ELŻBIETA BIERCZAK (412 niezalogowanych)
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Witajcie mam pytanie odnośnie prawa jazdy w NO.Mój kolega został był pod wpływem alkoholu i został złapany przez policje zabrali mu prawo jazdy na 2 lata.Moje pytanie brzmi czy będzie musiał z powrotem zdawac w Norwegii testy.Jeśli ktoś się orientuje to Bardzo Was Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
promyczek122 napisał:
Witajcie mam pytanie odnośnie prawa jazdy w NO.Mój kolega został był pod wpływem alkoholu i został złapany przez policje zabrali mu prawo jazdy na 2 lata.Moje pytanie brzmi czy będzie musiał z powrotem zdawac w Norwegii testy.Jeśli ktoś się orientuje to Bardzo Was Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
Ależ skądże ... Ponieważ , rozumiesz za pół roku we Wrześniu , z okazji Końca Lata w Norwegi , Policja zrobi Amnestię dla zmotoryzowanych Pijaków ...
I skróci okresy zatrzymań dokumentów do pół roku .
---
A jako rekompensatę za stres , że musieli obywać się bez prawka , otrzymają od Policji specjalne znaczki na szybę , która będzie Informować policję podczas kontroli iż ma bezzwłocznie , takie auto przepuszczać dalej ...bez Kontroli .
---

Dlatego Pociesz Kolegę , stawiając mu na otarcie łez , butelkę dobrego łyskacza z tej wyższej półki .
---
A jak jesteś zdrową Kobietą o normalnych wdziękach , to przytul go również do cyca , niech ma chłopina w ramach pocieszenia , również trochę więcej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
promyczek122 napisał:

do 6 miech - zwrot
6-12 miech - teoria
ponad 12 miech - teoria + praktyczny( ale nie caly norweski a jedynie jazda po miescie + pytanie do wylosowania przed jazda. Np - sprwdzic swiatla drogowe + sprawdzic plyny)

Kazdy teoretyczny 500 nok
praktyczny - wynajem samoch ca. 1850 Nok + 550 1godz obligatoryjnej jazdy + 890 egzamin prakt.

Pewnie dostal tez do odsiadki z 20 dni. Swoja droga pijakom powinni konfiskowac samochody tak jak w Nowym Jorku i dodatkowo w dyby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
promyczek122 napisał:
Ależ skądże ... Ponieważ , rozumiesz za pół roku we Wrześniu , z okazji Końca Lata w Norwegi , Policja zrobi Amnestię dla zmotoryzowanych Pijaków ...
I skróci okresy zatrzymań dokumentów do pół roku .
---
A jako rekompensatę za stres , że musieli obywać się bez prawka , otrzymają od Policji specjalne znaczki na szybę , która będzie Informować policję podczas kontroli iż ma bezzwłocznie , takie auto przepuszczać dalej ...bez Kontroli .
---

Dlatego Pociesz Kolegę , stawiając mu na otarcie łez , butelkę dobrego łyskacza z tej wyższej półki .
---
A jak jesteś zdrową Kobietą o normalnych wdziękach , to przytul go również do cyca , niech ma chłopina w ramach pocieszenia , również trochę więcej .

Zawsze można jechać na Ukrainę zrobić sobie za niewielki pieniądze tam prawko, najlepiej na wszystkie kategorie (oprócz E) i gitara... Potem można skomlić na forum o "staż na kierowce" bo sie jest dupa, a nie kierowca i zamiast zrobić prawko ucząc sie jeździć to piło się ukraiński samogon w tym czasie...

tylko mały szkopuł w tym jest, że to prawko nie będzie ważne w NO ...

gabryś słyszałem że ty to kolorowe trunki z charakterem preferujesz i dlatego taki kolor czcionki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:

---
I we związku ze tem jakoweż problema !?
---
a tak przy okazji ...
---
Tępy jesteś i tyle ...
Ja Mam Pracę ... i nie mam chęci zwalniać się z niej , tylko dlatego by szukać Innej jako kierowca , jak na razie ...
---
Dlatego mumdrusiu szukam stażu i takowy na pewno znajdę i to w Mojej Wiosce jak mniemam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok