Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Firma ubezpieczeniowa - Norwegia

365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Potrzebuję namiarów na jakieś firmy ubezpieczeniowe w celu rejestr. auta w Norwegii. Może ktoś poleci mi jakąś dobrą i nie drogą firmę . Z góry dziękuję .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
alma78 napisał:
Potrzebuję namiarów na jakieś firmy ubezpieczeniowe w celu rejestr. auta . Może ktoś poleci mi jakąś dobrą i nie drogą firmę . Z góry dziękuję .

Z praktyki wiem że nie ma dobrych i niedrogich ubezpieczalni(tak nawiasem mówiąc) Jak chcesz ubezpieczyć autko, możesz iść do jakiejkolwiek ubezpieczalni. Ceny są podobne(mówię tu o pełnym kasko, bo takie mam cały czas) , jak miałaś zniżki w kraju, są honorowane też tutaj, tylko musisz mieć odpis z polskiej ubezp. Z reguły jest tak (jakbyś nie miała żadnych zniżek z polszy), że dają nowemu klientowi 20% zniżki na polisie. Zniżki z Polski można okazać w późniejszym terminie. Ubezpieczenia ma IF, D'n'B Bank, Gjenside, Enter i.t.p. Jednak która jest najtańsza, nie wiem. Same różnice w cenie są niewielkie, wiem, bo zmieniałem już kilkukrotnie (biorąc pod uwagę zakres ubezpieczenia, bo mogą być różnice w samych pakietach ubezpieczeniowych)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
DZIKI napisał:
alma78 napisał:
Potrzebuję namiarów na jakieś firmy ubezpieczeniowe w celu rejestr. auta . Może ktoś poleci mi jakąś dobrą i nie drogą firmę . Z góry dziękuję .

Z praktyki wiem że nie ma dobrych i niedrogich ubezpieczalni(tak nawiasem mówiąc) Jak chcesz ubezpieczyć autko, możesz iść do jakiejkolwiek ubezpieczalni. Ceny są podobne(mówię tu o pełnym kasko, bo takie mam cały czas) , jak miałaś zniżki w kraju, są honorowane też tutaj, tylko musisz mieć odpis z polskiej ubezp. Z reguły jest tak (jakbyś nie miała żadnych zniżek z polszy), że dają nowemu klientowi 20% zniżki na polisie (jeśli pierwszy raz ubezpieczasz auto w NO). Zniżki z Polski można okazać w późniejszym terminie. Ubezpieczenia ma IF, D'n'B Bank, Gjenside , Enter i.t.p. Jednak która jest najtańsza, nie wiem. Same różnice w cenie są niewielkie, wiem, bo zmieniałem już kilkukrotnie (biorąc pod uwagę zakres ubezpieczenia, bo mogą być różnice w samych pakietach ubezpieczeniowych)

Muszę jeszcze dodać,że mam pakiet ubezpieczenia razem z domem w jednej ubezpieczalni, to też może mieć wpływ na cenę. Im więcej dobytku masz ubezpieczone w jednej ubezpieczalni tym mniej płacisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Marcin_D)
Początkujący
Sparebanki maja czesto dobre oferty jesli jest sie ich klientem,
i Gjensidige, www.gjensidige.no/no/0/Privat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
www.finn.no/finn/car/insurance?finnkode=...id=null&pos=null
na necie sprawdzisz sobie ceny i ubezpieczysz autko. to link przykladowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
byle nie IF
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
alfred a co jest nie tak z if ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
anuk napisał:
alfred a co jest nie tak z if ?
NO WŁAŚNIE ...!...??? .
CO W TYM ... jest nie Tego...??? .
Mam tam polisę już trzeci rok bez mała i jakoś nie narzekam...
W tym roku przyjechałem do Norge dopiero ostatniego Marca i ubezpieczenia na ten rok przesunięto MI na 05-kwietnia ...
I to bezproblemowo...! a termin miałem na 20stycznia...
No i kwota jest odpowiednio niższa...! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok