DZIKI napisał:
alma78 napisał:
Potrzebuję namiarów na jakieś firmy ubezpieczeniowe w celu rejestr. auta . Może ktoś poleci mi jakąś dobrą i nie drogą firmę . Z góry dziękuję .
Z praktyki wiem że nie ma dobrych i niedrogich ubezpieczalni(tak nawiasem mówiąc) Jak chcesz ubezpieczyć autko, możesz iść do jakiejkolwiek ubezpieczalni. Ceny są podobne(mówię tu o pełnym kasko, bo takie mam cały czas) , jak miałaś zniżki w kraju, są honorowane też tutaj, tylko musisz mieć odpis z polskiej ubezp. Z reguły jest tak (jakbyś nie miała żadnych zniżek z polszy), że dają nowemu klientowi 20% zniżki na polisie (jeśli pierwszy raz ubezpieczasz auto w NO). Zniżki z Polski można okazać w późniejszym terminie. Ubezpieczenia ma IF, D'n'B Bank, Gjenside , Enter i.t.p. Jednak która jest najtańsza, nie wiem. Same różnice w cenie są niewielkie, wiem, bo zmieniałem już kilkukrotnie (biorąc pod uwagę zakres ubezpieczenia, bo mogą być różnice w samych pakietach ubezpieczeniowych)
Muszę jeszcze dodać,że mam pakiet ubezpieczenia razem z domem w jednej ubezpieczalni, to też może mieć wpływ na cenę. Im więcej dobytku masz ubezpieczone w jednej ubezpieczalni tym mniej płacisz.