Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Mandaty za parkowanie - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz Makiewicz (966 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Cześć Zjechałem do kraju w sierpniu W lipcu miałem 2 mandaty za wycieraczką(te żółte) Nie zapłaciłem za nie Do polski przychodzą mi ponaglenia Z opowieści słyszałem żeby sobie nie zawracać tyłka,bo nie ma uregulowań prawnych do ściągnięcia zapłaty (co innego za auto-pas,jest to ściągalne) Czy ktoś wie dokładnie jak to jest faktycznie? Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Mz12 napisał:
Cześć Zjechałem do kraju w sierpniu W lipcu miałem 2 mandaty za wycieraczką(te żółte) Nie zapłaciłem za nie Do polski przychodzą mi ponaglenia Z opowieści słyszałem żeby sobie nie zawracać tyłka,bo nie ma uregulowań prawnych do ściągnięcia zapłaty (co innego za auto-pas,jest to ściągalne) Czy ktoś wie dokładnie jak to jest faktycznie? Dzięki HA... ha...
Toś się doigrał ...

---
Jeżeli w Norge pracowałeś chociaż Jeden miesiąc Legalnie ... to możesz sobie z głowy wybić zwrot podatku .
---
Pamiętaj iż każde ponaglenie poza terminem karnej opłaty , to dodatkowe 250Nok i tak do skutku ...
Jeżeli się nie płaci ...mimo tego ...to Firma zgłasza sprawę do Skattkontor a Oni zajmują ewentualna nadpłatę z podatku ...
---
Jak masz przypadkiem ...na pamiątkę ten żółty mandat , to sobie dokładnie przeczytaj jakie są tam paragrafy ...

MIŁYCH SNÓW ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spuźnieni3)
Stały Bywalec
Głupia Polska mentalność na czym by tu zaoszczędzić...
ja dostałam mandat i zapłaciłam tak samo autopass płacę...jak każdy kto trochę myśli...hymm.

Poczekaj kolego może i tu zaraz ktoś ci napisze że autopass też nie trzeba płacić no bo po co

Albo wiesz co - NIE PŁAĆ AUTOPASS -

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:
yo jełopie fioletowy!!!nic tak nie cieszy jak ludzki pech co nie???to co?jebnij sete w gardło i nabijaj pościki...
Nic mnie nie cieszy ... !!! ... TO RAZ...
---
DWA ...
To żaden pech ...tylko głupota ... bo tablice trzeba czytać , a nie olewać , bo Jam Polaczek ze Szabelką ...!!! .
---
TRZY ...
Ja za swoją Głupotę ...
SAM w tamtym roku w Oslo , wybuliłem za parkowanie ponad 3000Nok ...
Jednak ,ani razu nie pytałem się nikogo ... czy płacić lub nie ...
Jak zapomniałem jeden mandat zapłacić , to następne przypomnienie , kosztowało już 750Nok .
Wszedłem na Ich stronę i od deski do deski , przestudiowałem wszystko , co dałem radę... psychicznie znieść .
---
CZTERY

Jeszcze coś masz do fioletowego ... Kulawe biedactwo !? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:
chwilowo nie mam...
OJ ... JOJ... !!!
---
NIEDOBRZE ...niedobrze ... !
---
Czyżby twoje styki... również ...kulały...? .
---
najwyższy czas wziąć się za siebie ...
I nie mazgaić się , bo czas ucieka , a ty zamiast do przodu , to powoli cofasz się , zazdroszcząc wszystkim dookoła ...
Nie przepuszczając nawet ...fioletowemu ...
---
EJ mazgaju... odłóż tą laskę i do przodu ...!!! . przed siebie ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok