Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Można mieć psa w Norwegii? - Norwegia

Czytali temat:
Marzena D........a nadin . Michał Kwaśnica Artur Jakuszko (4943 niezalogowanych)
12 Posty

(Kamka88)
Wiking
witajcie!
Proszę was o porady i odpowiedźi na moje pytania.
Jak kto jest z pasami w Norwegii?trzeba miec pozwolenie?jakie są opłaty za psa.Ja chce małego shih tzu do Norwegii.Ale też nie wiem czy jak się wyjamie mieszkanie czy można mieć pieska.I jakimi samolotami można psa brać???hmm???Będe wdzięczna za informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Napewno nie mozna posiadac pitbull'a.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Można mieć pieska w Norwegii, musi posiadać paszport, chipa, zaszczepiony przeciwko wsciekliznie i odrobaczony przed wyjazdem. Po wjezdzie do Norwegii masz 7 dni by ponownie psa odrobaczyc, wszystko musi byc wbite w paszport.
Co do samolotow to chyba Norvegianem mozna przewozic zwierzeta ale na 100% pewna nie jestem.
Wynajac mieszkanie z psem nie jest latwo, wszystko zalezy od wlasciciela czy sie zgodzi czy nie, zazwyczaj w ogloszeniach pisze jaki maja stosunek do posiadania zwierzat.

Poszperaj na forum byl tutaj temat o psach i przewozu ich do Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Tak jak napisała Anna. Ja tylko potwierdzę, że Norwegian przewozi psy, mój właśnie z nimi tu przyleciał Koszt 320kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
boniusia napisz może jak Twoj psiak to przezyl? dalas cos mu/jej na uspokojenie? ja to zawsze jezdze samochodem bo mi szkoda mojego psa ale moze w koncu sie zdecyduje na samolot.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Nic mu nie dałam Dałam mu tabletki uspokajające jak leciał pierwszy raz. To był Jego 2 lot i zachowywał się tak samo. Różnica taka, że tym razem chętniej do klatki wlazł
Wiesz, moim zdaniem to lepiej drogą powietrzną dla psiaka, mniej stresów. Dobrze mu do klatki włożyć ciepły kocyk i jakąś ulubioną zabawkę czy coś..mój miał swoją podusię, do której tuli się na co dzień. Muszę też napisać, że Norwegian dba o przewożone zwierzaki i traktuje je bardzo fragile

Skrócona podróż równa się mniej stresów. W luku jest ciemno, więc nie ma się czego wystraszyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
boniusia napisz może jak Twoj psiak to przezyl? dalas cos mu/jej na uspokojenie? ja to zawsze jezdze samochodem bo mi szkoda mojego psa ale moze w koncu sie zdecyduje na samolot.
Jak leciałem na egzaminy do Polski w Grudniu z Mojej Wioski do Oslo , to widziałem trzy osoby które miały ze sobą na pokładzie w fotelach na kolanach psiaki , Gość miał psa w torbie podróżnej , a Kobiety w malutkich koszykach /klatkach , jednak to były naprawdę małe psiaki ... /
Natomiast jak to się ma do lotu z Oslo do polski to juże ni wim ... nikt z takowym bagażym ni lutał...
Na zdrowie ..Rodacy ... jeszcze 41-godzin i bydm w Nurge... HE...HE...HE...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Niestety tylko małe psiaki i psy przewodniki mogą lecieć na pokładzie.
Mój za długaśny i na kolanach nie dałabym rady trzymać przez cały lot
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Kamka88)
Wiking
dziękuje ślicznie za pomoc)))))))))))))))))))pozdrawiammmm)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
buniusia79 napisał:
Niestety tylko małe psiaki i psy przewodniki mogą lecieć na pokładzie.
Mój za długaśny i na kolanach nie dałabym rady trzymać przez cały lot

To trza Go na czas lotu , złożyć we pół i bydzie we sam razik ... He...he..he.
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok