Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawo jazdy zrobione w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(489 niezalogowanych)
67 Postów

(przytulanka1990)
Początkujący
Czy ktoś wie jakie są warunki, żeby Polka mogła podejśc do egzaminu w Norwegii? Czy istnieją Polskie szkoly nauki jazdy w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Wystarczy personnummer.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
przytulanka1990 napisał:
Czy ktoś wie jakie są warunki, żeby Polka mogła podejśc do egzaminu w Norwegii? Czy istnieją Polskie szkoly nauki jazdy w Norwegii?

Po norwesku lub angielsku. Mozesz tez wynajac tłumacza, na czas kursu zwyklego natomiast na egzamin przysieglego.( pojdziesz z torbami) Jezeli nie znasz dosc przyzwoicie jezyka - nie zdasz.
Jezeli w Polsce nie jestes poszukiwana listem gonczym to jedz do kraju bedzie szybciej i duuuuzo taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów

(przytulanka1990)
Początkujący
Hihi nie poszukiwana nie jestem, pomyslałam sobie tylko, że tutaj będzie dużo łatwiej zdac patrząc na to jak jezdza Norki. Boje sie jezdzic w Polsce, a tutaj jakos mi łatwiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
przytulanka1990 napisał:
Hihi nie poszukiwana nie jestem, pomyslałam sobie tylko, że tutaj będzie dużo łatwiej zdac patrząc na to jak jezdza Norki. Boje sie jezdzic w Polsce, a tutaj jakos mi łatwiej.
Bardzo mylne spostrzeżenie , ponieważ Norgi jeżdżą bardzo spokojnie , z jednej prozaicznej przyczyny .
---
Tu bardzo łatwo jest stracić Prawko .... a strasznie trudno jest Je Odzyskać .
---

W Mojej pracy, Norg ma OGRANICZENIE jazdy na SIEDEM LAT... , po dwóch latach bezwzględnego zakazu , może jedynie jeździć w granicach Miasta zameldowania .
---
Powodem zabrania prawka , była Nadmierna i Notoryczna jazda powyżej dopuszczalnej , wraz z podwójnym gazem .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
przytulanka1990 napisał:

Sprawdz sobie znajomosc jezyka ( norsk lub engelsk)
www.prove.no/
www.teoriprover.no/teoriprove.asp
www.teoritester.no/index.php?mo=classdetails&classid=10
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
najłatwiej zdać na Ukrainie
bezstresowo
Zgłoś wpis