hey
bedzie troche z bledami skoro nie czesto pisze po polsku.

nie dawno temu byl reportasz w norweskiej gazecie o polakach ktuzy pracuja w norwegji. ci polacy robia robote muzyna, pisali. wogule ...polacy co przyjezdzaja do norwegji zeby zarabiac dla sibie i rodziny sa traktowani tak. i ja to wiem bo pracuje jako malasz i wiem jak to wszystko dziala. polacy sa wykozystani. nie maja dobrych warunkow (ubespieczenie itd).. w drammen byl polski sklep...cieszylem sie bo mam kilka zeczy za ktorymi tesknilem z polski i moglem kupic w tym sklepie. nie dlugo czasu minelo i sklep musial zamknac bo clo bylo za drogie.
i tak jest tutaj...wszysci inni sa gozej traktowani niz muszlimy. oni prawie nie placa cla...dostaja duzo pieniedzy od kraju (norwegji),wykozystuja norwegie tyle ile sie da. jak moga otwozyc dwa sklepy fryzierske tu gdzie ja mieszkam,kiedy wogule nie maja klientow.
o co mi chodzi......ja wogule nie lubie ze muszlimy sa lepiej traktowani niz ci ludzie co pracuja caly dzien zeby zarobic. i nikt im nie pomaga!
man nadzieje ze to co napisalem da sie zrozumiec.
jesli chcecie zeby zycie sie ulepszylo zlaczcie sie do grupy na facebooku...

www.facebook.com/groups/ndladmin/ - norwska grupa przeciwko islamie i co on robi z swiatem.

www.facebook.com/pages/Polish-Defence-Le...sion/140753626006720

polska grupa z ta sama mysla.

to nie jest jakies rasistowske myslenie. nie chce zeby ludzie zle to wszystko zrozymieli.