Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sklep astronomiczny w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(559 niezalogowanych)
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Witam,

Poszukuje sklepu astronomicznego najlepiej okolice Oslo chociaż tak na prawdę gdziekolwiek w Norwegii.
Czy komuś z Was nie "rzucił" się w oczy jakiś?
Interesuje mnie sklep a nie witryna internetowa potrzebuje kupić rzecz którą wolałbym własnoręcznie przewozić niż zaufać jakiemuś przewoźnikowi.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Oczywiście nie musi być to tylko i wyłącznie sklep zajmujący się sprzętem astronomicznym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Niestety tego się obawiałem. W sensie, że nikt pewnie nie będzie wiedział (niestety bardzo rzadkie hobby)

W takim razie pytanie do hobbystów fotografów

Czy możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się najlepiej zaopatrzony (największy wybór) sklep fotograficzny ewentualnie z inną optyką użytkową? (chociaż straciłem nadzieje, że tu w Norwegii taki sklep się znajdzie).

Teraz drugie pytanie jak najbardziej poważne

Może zna ktoś z Was jakąś hutę szkła w okolicach Oslo?

pzdr

Mielony
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
widzisz Kotlet
tutaj zdecydowana większość interesuje się marynistyką
czyli dysputami o dupie Maryni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Mielony napisał:
Niestety tego się obawiałem. W sensie, że nikt pewnie nie będzie wiedział (niestety bardzo rzadkie hobby)

W takim razie pytanie do hobbystów fotografów

Czy możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się najlepiej zaopatrzony (największy wybór) sklep fotograficzny ewentualnie z inną optyką użytkową? (chociaż straciłem nadzieje, że tu w Norwegii taki sklep się znajdzie).

Teraz drugie pytanie jak najbardziej poważne

Może zna ktoś z Was jakąś hutę szkła w okolicach Oslo?

pzdr

Mielony

W "Japan foto" reklamuja, ze maja np. teleskopy. Sklep znajduje sie w scislym centrum, w hali "by porten". Podobny sprzet ma tez sklep na Storgata i jest to bodajze "XXL", astronomiczne cuda byly na wystawie.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Hilton,

Niestety w "japan foto" nie mają bladego pojęcia o Teleskopach przez duże t dla nich to jakiś tam aparat o dłuższym obiektywie.

Tego drugiego nie znałem także sprawdzę

Dzięki bardzo za pomoc

No i oczywiście dzięki jasta102 za wrzucenie swoich 3 groszy Twoja uwaga jest jakże cenna

pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Moj syn mi podpowiada, ze tego typu sprzet jest tez w "Guneriusie". Gunerius jest w poblizu OsloS.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
www.astro-forum.no/forum_posts.asp?TID=2832
Może tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące ciebie pytania .
Tam u góry jest zakładka z teleskopami
www.astro-forum.no/forum_topics.asp?FID=...6zzbc43da115edd42839
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
broom feie...................... DZIĘKI WIELKIE DZIĘKI I PO TYSIĄCKROĆ DZIĘKI i PO MILION MILIONÓW WIELKIE DZIĘKI

Znalazłem na tym forum sklep (co prawda w Kopenhadze - ale przynajmniej zwiedzę nigdy nie byłem) gdzie można kupić blanki jakie tylko kto chce. Szukałem tego jakieś 2 lata w Polsce. Prawie awykonalne. W USA w UK oczywiście można dostać ale transport jest bardzo ryzykowny a teraz tylko wolny weekend i fruuuuu...

Hilton dzięki za info o kolejnym sklepie sprawdzę na pewno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok