Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(975 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
spoko ale nie kazda dziewczyna moze pracowac w salonie kosmetycznym... (ja nie moge)
zalezy od predyspozycji, podejscia, checi, zawodu wyuczonego, zawodu wykonywanego, znajomosci angielskiego, norweskiego itp., itd.
ktos ma farta i dostanie fajna prace a ktos inny musi isc na kursy i ciezko pracowac w jakiejs zafajdanej pracy zeby pozniej fajna prace zdobyc
wszystko jest mozliwe wystarczy mocno chciec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Ola xxx
(alys)
Wiking
Nie zaglądałam jakiś czas na wątek a tu sie pare odpowiedzi posypało. Dzięki za zainteresowanie

Odpowiadając na pytanie gdzie jadę - Oslo. Zawodu jak takiego nie mam, szczerze mówiąc jak do tej pory w Polsce pracowałam w PR przez jakiś czas a obecnie jako asystentka. Ale takie doświadczenie bez super znajomości języka to raczej na nic mi sie na przyda;p Ale spoko, na kurs norweskiego się zapiszę i będę cisnąć żeby jak najszybciej się go nauczyć.

Na całe szczęście chłopak już uruchomił znajomych a znajomi innych znajomych więc może coś mi w ręce wpadnie do roboty. Poza tym "teściowa" ma firmę sprzątającą to zawsze też może mi coś ogarnąć chociaż drobnego na początek.

No cóż, staram sie jakos szczególnie nie zamartwiać i myśleć pozytywnie Grunt że w koncu uda nam się z chłopakiem zamieszkać w jedym miejscu. Dłuuugo czekałam i skoro podjęliśmy decyzje, że spróbujemy w Norge to teraz nie ma sie co łamać

Natomiast zastanawiam się tylko czy jest sens lecieć teraz (po złożeniu wypowiedzenia w pracy pewnie w połowie listopada mogłabym już polecieć) skoro za niecałe 2 mies. są święta i i tak wracałabym na ten czas do Polski. A bilety wiadomo ile kosztuja juz teraz..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(she28)
Wiking
Alys, czy juz jestes w norwegii? Jestem ciekawa, poniewaz tez sie tam wybieram i szczerze mowiac troche martwię sie tym, ze nie znajde pracy, a w Polsce przyzwyczajona jestem do tego ze codzien pracuje i zarabiam...takze dlugo bez zajecia nie wytrzymam, no chyba ze uda sie dostac kurs jezykowy z nav...? bo podobno jakas szansa jest..? Szkoda ze mieszkasz tak daleko.. je bede w Skien.
Czytając jednak komentarze, trochę podniosłam się na duchu. Piszecie, ze znajac komunikatywnie jezyk, nie bedzie problemu ze znalezieniem pracy. Trochę mi ulzylo
Pozdrawiam i powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...dalej

powrot...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
she28 napisał:
Alys, czy juz jestes w norwegii? Jestem ciekawa, poniewaz tez sie tam wybieram i szczerze mowiac troche martwię sie tym, ze nie znajde pracy, a w Polsce przyzwyczajona jestem do tego ze codzien pracuje i zarabiam...takze dlugo bez zajecia nie wytrzymam, no chyba ze uda sie dostac kurs jezykowy z nav...? bo podobno jakas szansa jest..? Szkoda ze mieszkasz tak daleko.. je bede w Skien.
Czytając jednak komentarze, trochę podniosłam się na duchu. Piszecie, ze znajac komunikatywnie jezyk, nie bedzie problemu ze znalezieniem pracy. Trochę mi ulzylo
Pozdrawiam i powodzenia

Z nav to był raz ale to dla tych co są na zasiłku i nauka jezyka była dla osób wykwalifikowanych.
trochę szkoły reszta to niby praktyki wraz ze szlifowaniem jezyka branżowego, a faktycznie to czarnuch na zasiłku za free cisnący robotę.......

lepiej wydać troche grosza i zainwestować najlepiej w dzienny kurs o np tu:

skien.kommune.no/Kommunens-organisering/...prover-og-pamelding/

www.porsgrunn.kommune.no/Kommunens-organ...kavdeling/Norskkurs/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok