Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

norweskie podręczniki do nauki norweskiego w liceu - Norwegia

Czytali temat:
ula butowska (1425 niezalogowanych)
4 Posty
Agata Poręba
(doktorantka)
Wiking
Szanowni Państwo!

Potrzebuję pomocy - jako doktorantka piszę artykuł, w którym z pomocą norweskich inspiracji tworzę rozdział podręcznika do języka polskiego. Niestety, kiedy miałam do dyspozycji podręcznik "Tema. Norsk språk og litteratur, vg1" oraz "vg2" zrobiłam tylko ksero, tymczasem do publikacji potrzebuję kolorowych skanów. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i zeskanował mi jeden (wybrany) rozdział z któregoś z tych podręczników? Lub innego podręcznika dla liceum do nauki języka norweskiego + spis treści i fragment słowniczka (indeksu)? Bardzo byłabym wdzięczna, bo w Polsce nie można nigdzie dostać tych podręczników...

Pozdrawiam i gorąco liczę na pomoc!
Agata Poręba
Lublin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
doktorantka napisał:
Szanowni Państwo!
... bo w Polsce nie można nigdzie dostać tych podręczników...

...BZDURY PISZESZ ... FARBOWANA ...DOKTORANTKO...
Każdy Podręcznik można zamówić w księgarniach z wydawnictwami zagranicznymi...
---
A ponadto ... skoro jesteś ponoć tak zaangażowana w Tą Norwegię ...to zadnym problemem Nie powinno być dla Ciebie zamówienie takiego wydania w Norweskiej księgarni wysyłkowej...
---
Co to się dzieje z tą Polską Nauką ... WYKSZTAŁCIUCHY ZACZYNAJĄ ŻEBRAĆ ...!!! .
Nie mając zielonego pojęcia ...jak szukać odpowiednich materiałów... do Swojej Pracy Naukowej...
---
I później co nie którzy się dziwią , iż Polski Magister , jest zwykłą sprzątaczką w Norge .
---

---
MASZ TU CIEMNOTO DOKTORANCKA!!!

tema.samlaget.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
A Tu na dokładkę , by Ciebie dobić do samego końca , masz prezent od zwykłego robociarza ...
---
Moim zdaniem , wstyd przynosisz swojej uczelni i Promotorowi Twojej Pracy .!!!.

www.libris.no/benthe-kolberg-jansson-jan...--9788252167436.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
doktorantka napisał: Szanowni Państwo!
Potrzebuję pomocy - jako doktorantka piszę artykuł, w którym z pomocą norweskich inspiracji tworzę rozdział podręcznika do języka polskiego. Niestety, kiedy miałam do dyspozycji podręcznik "Tema. Norsk språk og litteratur, vg1" oraz "vg2" zrobiłam tylko ksero, tymczasem do publikacji potrzebuję kolorowych skanów. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i zeskanował mi jeden (wybrany) rozdział z któregoś z tych podręczników? Lub innego podręcznika dla liceum do nauki języka norweskiego + spis treści i fragment słowniczka (indeksu)? Bardzo byłabym wdzięczna, bo w Polsce nie można nigdzie dostać tych podręczników...
Pozdrawiam i gorąco liczę na pomoc!
Agata Poręba
Lublin

ECH... jezdem... dzisiej ...wy ...y...zyłem ...hymyrze...
---
A Tu Taki Kwiatek ... Polskiej Myśli , Współczesnej Nauki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
kasia kowalska
(czarowniczka)
Nowicjusz
Gabryś co tak emocjonalnie podeszles to tego postu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
stacho bianco
(Gen_italia)
Wiking
bo gabrys dawno nic nie poruch... biednemu to zawsze wiatr w oczy i nawet koza ma okres, więc nie ma co sie dziwic ze chlopina swoje frustracje na forum rozladowuje.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czarowniczka napisał:
Gabryś co tak emocjonalnie podeszles to tego postu ...Do żadnego tematu , nie podchodzę emocjonalnie ... ponad normę , która zezwala na zauważenie GŁUPOTY OSOBY PISZĄCEJ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
A moze, Gabrielu, ta pani nie chce kupowac tych ksiazek? Prosila tylko o skan paru stron. Jezeli taka bedzie reakcja na kazdy bardziej inteligentny post, niedlugo na tym forum zostana sami debile piszacy o "skonfiskowanym prawie jazdy", "bv porywajacym dzieci swietym katolickim rodzinom", "ciapatych, ktorych nalezy wyslac na Madagaskar". Wielu inteligentnych ludzi, udzielajacych sie kiedys na forum, opuscilo je. Szkoda!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ankadoro napisał:
A moze, Gabrielu, ta pani nie chce kupowac tych ksiazek? Prosila tylko o skan paru stron. Jezeli taka bedzie reakcja na kazdy bardziej inteligentny post, niedlugo na tym forum zostana sami debile piszacy o "skonfiskowanym prawie jazdy", "bv porywajacym dzieci swietym katolickim rodzinom", "ciapatych, ktorych nalezy wyslac na Madagaskar". Wielu inteligentnych ludzi, udzielajacych sie kiedys na forum, opuscilo je. Szkoda!
CZY TY MASZ POJĘCIE NA TEMATY KTÓRE PORUSZASZ ...!!!? .

---
Osoba ogłasza iż pisze pracę doktorancką ... tym samym po obronie tejże , będzie Doktorem z jakiejś konkretnej dziedziny ...
W tym przypadku ...Doktor Kombinator... OSZUST...
---
Materiały do Pracy Naukowej , powinny być pozyskane Legalnie ...Kopiowanie dokumentów bez zgody właściciela i następnie ich publikowanie , we własnej pracy jest NIELEGALNE...!!!.
---
Dlatego daną pozycję trzeba posiadać - zakupić - bo wtedy posiada się podstawowe prawa danego wydania ...
---
TWOJA WYPOWIEDZ ...BRONI ...OSZUSTWO...I KOMBINATORSTWO...
---
Ja Osobiście , olewam w tym przypadku Twoje zdanie na ten temat...
---
Ponieważ gardzę Ludźmi , którzy oficjalnie popierają OSZUSTÓW...!!! .
---
CHCESZ COŚ JESZCZE DODAĆ W TYM TEMACIE...?

---
---
Jeżeli nie ... to na pocieszenie i ulżenie sobie , daj MINUSOWĄ PINĘ ...
będzie Tobie wtedy na pewno bosko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Agata Poręba
(doktorantka)
Wiking
Szanowni Państwo! Gdybym mogła przypuszczać, że moja prośba o pomoc w napisaniu (a raczej zilustrowaniu) artykułu wzbudzi takie emocje...

Pan "Gabriel" zarzuca mi 1) głupotę, 2) kombinatorstwo, 3) oszustwo.
Ad vocem:
1) szukam ilustracji do artykułu, a nie materiału do doktoratu (należy czytać posty ze zrozumieniem, zanim zacznie się atakować i obrażać innego forumowicza);

2) nie kombinuję, tylko prosiłam o skany kilku stron do celów naukowych (wtedy, o czym być może Pan "Gabriel" nie ma pojęcia podaje się dokładny adres bibliograficzny cytowanej pozycji - więc nie ma mowy o żadnej kradzieży).

3) oszustwo kogo? czego?
Art. 27-29, us. 2 i 30 ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2000 r., nr 80, pozycja 904 ze zmianami) głosi, iż instytucje naukowe są uprawnione do korzystania z rozpowszechnionych dzieł, w ramach swojej szeroko pojętej działalności edukacyjnej daje nam możliwość korzystania z książek innych autorów.

Nikogo nie oszukuję i nie wprowadzam w błąd. Jasno i precyzyjnie wyraziłam cel, w jakim potrzebuję kilku skanów. Jeżeli Pan "Gabriel" nie ma ochoty mi pomóc - trudno, nie ma takiego obowiązku. Życzę sobie tylko, żeby mnie nie obrażał. Bo i ja nikogo nie obrażałam.

Pozdrawiam serdecznie Forumowiczów i jednak nie znikam - może to tylko jeden wyjątek, który potwierdzi regułę?

Doktorantka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok