Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Może jest ktoś chętny szukać szczęścia w USA - Norwegia

Czytali temat:
(971 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Oto instrukcja co i jak trzeba zrobić
travel.state.gov/pdf/2013_DV_instructions_14SEP_Polish.pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Tam ,nic nie ma,kiedys... lata temu,owszem bylo - OTO AMERYKA - ...dzis .to juz tylko U.S.A Mam paru znajomych, co wyjechali tam.Ci co wczesniej za czasow ...to cos maja ,ale ci co pozniej ,do dzis chowaja slome w buty,by nie bylo widac, ze sa w U.S.A ..ale to tez zalezy ,jak bedzie szukal szczescia ,moze znajadzie ...UCH,NA SZCZESCIE ZE JUZ WROCILEM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
jasta102 napisał:
Tam ,nic nie ma,kiedys... lata temu,owszem bylo - OTO AMERYKA - ...dzis .to juz tylko U.S.A Mam paru znajomych, co wyjechali tam.Ci co wczesniej za czasow ...to cos maja ,ale ci co pozniej ,do dzis chowaja slome w buty,by nie bylo widac, ze sa w U.S.A ..ale to tez zalezy ,jak bedzie szukal szczescia ,moze znajadzie ...UCH,NA SZCZESCIE ZE JUZ WROCILEM

Hmmm narzekamy na Polske,Anglie,uciekamy z Irlandi,Niemcy tez be-strefa euro pada,Norwegia tez juz sie przejadla(dobrobyt ?) wiec co ja mysle ze Chiny!!! Pracy w brud-lider swiatowej produkcji-piekne widoki,krajobrazy,zabytki a no i jaka kultura z jaka tradycja!!!!! Co Wy na to obywatele RP moze jakies pospolite ruszenie????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
E tam ruszenie Ja mam ochote pojechac i pozwiedzac zakatki juesej. A mieszkac w Norwegii, no, moze jak mi odbije do reszty to sie przeprowadze do norweskiej kolonii w Hiszpanii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
E tam ruszenie Ja mam ochote pojechac i pozwiedzac zakatki juesej. A mieszkac w Norwegii, no, moze jak mi odbije do reszty to sie przeprowadze do norweskiej kolonii w Hiszpanii Trudno będzie się Tobie tam wkręcić .
Z rozmowy z Norgami w tamtym roku , wywnioskowałem iż osiedlenie się w tej Enklawie nie należy do tanich . A "czysty"... Milion Koron na koncie ,to jest dopiero podstawa rozpoczęcia pertraktacji .W rodzinie Mojego Szefa dwie osoby właśnie mieszkają sobie w TEJ NARNII ... Jednak po sprawdzeniu w Skattlister... to Ich zarobki roczne w Norge , to aktualnie tylko ...2,5mln.Nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pozazycie napisał:

a co tu jest?
czego to tak strasznie się dorobili tutaj biedaki z Polski?
tyle co sobie pochlają na promie?
a co tam jest
niebo ładniejsze ze 200 razy
krajobrazy ciekawsze ze 20 razy
pogoda ładniejsza z 1000 razy
pracę znaleźć można na tym samym poziome trudności
zarobki takie same
żywność dużo tańsza
ubrania dużo tańsze
wszystko tańsze
przykładowo nowa toyota u dealera
corolla od 15900$
camry od 21955$
do sprawdzenia www.toyota.com/corolla/trims-prices.html
no to dlaczego nie jestem tam, tylko tu
a no bo mi się już nie chce ścigać ze szczurami. wolę w tej komuszej krainie się slizgać pomiędzy nierobami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gabrielu, majac meza Norwega i tesciow w Maladze nie bedzie trudno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

z kim,ty niby sie tam scigales ?!

skoro przecietny szczur,jest bardziej inteligentny

od ciebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
brzydal napisał:
...a

od ciebie...

żadne mi tu odkrycie, przecież szczur to najbardziej inteligentny ze ssaków i zostanie panem ziemi po trzeciej światowej
oprócz inteligencji to i wiedzy ci brakuje
jak o wyścigu szczurów nie słyszałeś
ale dobrze przynajmniej trafiłeś
Norge to najlepsze miejsce na ziemi dla takich jak ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta102 napisał:
brzydal napisał:
...a

od ciebie...

żadne mi tu odkrycie, przecież szczur to najbardziej inteligentny ze ssaków i zostanie panem ziemi po trzeciej światowej
oprócz inteligencji to i wiedzy ci brakuje
jak o wyścigu szczurów nie słyszałeś
ale dobrze przynajmniej trafiłeś
Norge to najlepsze miejsce na ziemi dla takich jak ty

Jasiu : co sie z toba dzieje?
Jeszcze kilka tygodni temu nie dałes złego słowa powiedziec na norge,broniłes jej bardziej niz ojczyzny,panie stewardesy zwracały sie do ciebie po norwesku, bo i wygląd i akcent posiadłes cudowny....
A ty teraz zaczynasz psy wieszac na norge i zastaniawiac sie nad wyjazdem usa.....?
To moze oznaczac tylko jedno > koniec swiata.....

PS: Janek ja mam tam robote od jutra,ale musiałbym podpisac kontrakt na min.5lat.....
A to niestety za długo i zbyt duze ryzyko,bo to kawał czasu,a ja nie mam juz 25 lat.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok