Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wsparcie dla Polaków w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(663 niezalogowanych)
1 Post
Robert Wrobel
(RobertWrobel)
Wiking
Witajcie,
Jeżeli bliski jest Wam program Platformy Obywatelskiej, a chcielibyście wesprzeć kandydata któremu na co dzień bliskie są problemy Polonii, będę wdzięczny za Wasz głos.

Duża część mojej rodziny od lat mieszka w Norwegii, dlatego też znane mi są realia życia Polaków poza granicami kraju.

W Sejmie chciałbym promować konkretne działania ułatwiające życie Polaków poza krajem: zarówno osób przebywających tam na stałe, jak i czasowo. W szczególności zależy mi na dalszym zwiększaniu liczby szkół kultury i języka polskiego, zapewnieniu Polakom za granicą dostępu do polskich bibliotek, pomocy prawnej. Kluczowe jest dla mnie także udostępnienie Polakom łatwego kontaktu z Polską – możliwości dokonywania wszelkich czynności urzędowych droga elektroniczną.
Jeżeli zależy Wam na poparciu kandydata, który chce reprezentować interesy Polonii, proszę o Wasz głos.

Robert Wróbel, lista PO, 19 miejsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Dla mnie liczy sie tylko i wyłacznie Janusz Palikot!
I marze,zeby utarł wam wszystkim nosa.....
Heia janek palikot!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
robercik-mysle ze wiekszosc z nas tutaj ma gdzies ulatwienia zalatwiane z pl,biblioteki itd dajemy sobie rade, jak chcesz cos zrobic to rob to w pl.tak zebysmy chcieli i mieli do czego wrocic,a wtedy nawet nie bedziesz musial prosic o glosy.
ps.wyjedz na kilka lat to bedziesz mogl napisac ze cos wiesz o zyciu na wygnaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Panie Robercie, konkretnym dzialaniem ulatwiajacym zycie Polakom poza granicami kraju moze byc na przyklad danie sobie na wstrzymanie
Jezeli ktos czyta ksiazki po polsku, to zazwyczaj je kupuje i przywozi ze soba. Co do tych spraw urzedowych, to na dzien dzisiejszy wiekszosc mozna zalatwic droga elektroniczna. Dostep do pomocy prawnej jest dla kazdego. Aaaa, ma pan na mysli pomoc prawna w jezyku polskim. A jak pan zamierza to zrobic? Wysle pan do kazdego kraju, w ktorym mieszkaja Polacy po kilka osob i beda one sie ksztalcily na uniwersytecie, aby byc prawnikami dla Polakow w danym panstwie? Interesujaca opcja

Jak to cudownie brzmi "reprezentowanie interesow polonii", tylko kto w to uwierzy?
jesli tu na miejscu w konsulacie trudno cos zalatwic hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
GK J
(ODYSEUSZ)
Nowicjusz
Tak się tobie podoba,to co robi i proponuje Platforma,
likwidując i sprzedając przemysł,że nia ma tu roboty i
musisz wyjechać ?
Zachorujesz nagle i zanim ci pomogą w szpitalu, to pod nim
zdechniesz ? Ludzie z zaćmą czekają tak długo na operację,
że ślepną.
Dominującą cechą Platformy jest; "na bydlaka, na beszczelnego łajdaka, takiego jak Palikot,czy weź w łapę i daj w łapę".Co, podoba się to tobie ? To musisz mieć w sobie
takie składowe charakteru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
RobertWrobel napisał:
Witajcie,
Jeżeli bliski jest Wam program Platformy Obywatelskiej, a chcielibyście wesprzeć kandydata któremu na co dzień bliskie są problemy Polonii, będę wdzięczny za Wasz głos.

Duża część mojej rodziny od lat mieszka w Norwegii, dlatego też znane mi są realia życia Polaków poza granicami kraju.

W Sejmie chciałbym promować konkretne działania ułatwiające życie Polaków poza krajem: zarówno osób przebywających tam na stałe, jak i czasowo. W szczególności zależy mi na dalszym zwiększaniu liczby szkół kultury i języka polskiego, zapewnieniu Polakom za granicą dostępu do polskich bibliotek, pomocy prawnej. Kluczowe jest dla mnie także udostępnienie Polakom łatwego kontaktu z Polską – możliwości dokonywania wszelkich czynności urzędowych droga elektroniczną.
Jeżeli zależy Wam na poparciu kandydata, który chce reprezentować interesy Polonii, proszę o Wasz głos.

Robert Wróbel, lista PO, 19 miejsce

Nie ja wymiękłam ale bezczelność człowieku jak ludzie bez ciebie sobie tam radzą to będą sobie radzić i coooooooo ty Polskę reprezentujesz na Norweskim forum ,jeszcze trochę i Wszyscy wyjadą na stałe i grosza do PL nie przywiozą zobaczymy co wtedy zrobicie może kolejna podwyżka .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ODYSEUSZ napisał:
Tak się tobie podoba,to co robi i proponuje Platforma,
likwidując i sprzedając przemysł,że nia ma tu roboty i
musisz wyjechać ?
Zachorujesz nagle i zanim ci pomogą w szpitalu, to pod nim
zdechniesz ? Ludzie z zaćmą czekają tak długo na operację,
że ślepną.
Dominującą cechą Platformy jest; "na bydlaka, na beszczelnego łajdaka, takiego jak Palikot,czy weź w łapę i daj w łapę".Co, podoba się to tobie ? To musisz mieć w sobie
takie składowe charakteru.

jesli do mnie pijesz, to bardzo cie prosze o kolejny post po....polsku,bo ten jest delikatnie mówiąc dziwny
Co do słuzby zdrowia, to lepiej zebys nie zachorował w norwegii,bo zanim ci pomoga to juz.... wyzdrowiejesz!
Tu ludziom z zaćmą operuja..... zdrowe kolana
ps: "składowe charakteru" ??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
RobertWrobel napisał:
...Jeżeli bliski jest Wam program Platformy Obywatelskiej...
JAKA pomoc prawna dla Polonii...
Przecież przez ostatnie cztery lata Waszych Rządów nie możecie dać sobie rady z Polonią na Litwie i pewnie Białorusi , wspominając kłopoty na Słowacji ...
A Pan uderza w litość do Polonii Norweskiej ...
Śmiech na sali ...
OSOBIŚCIE POPIERAM ...KORWINA... Korwin na premiera...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ktos odebral Wroblowi oklaska. Ludzie, nie robcie jaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
Szanowny panie Wróbel, powołując się na pana szczere chęci ułatwienia nam kontaktu z Polską ,proszę o wklejenie w tym wątku pełnej treści listu ,jaki wysłał do Donalda Tuska zrozpaczony człowiek ,który parę dni temu podpalił się w Warszawie.
Prośbę swoja motywuję poznaniem realiów życia w Polsce,które ponoć były szeroko opisywane
w tym liście. Jakie jest pana zdanie na temat poruszanych w nim problemów?
Z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok