Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

17 września 39. Brudna, zawszona bolszewicka horda - Norwegia

Czytali temat:
(1027 niezalogowanych)
52 Posty
GK J
(ODYSEUSZ)
Nowicjusz
17 września 39. Brudna, zawszona bolszewicka horda znów poczuła pańską krew

"...Biada każdemu krajowi, do którego wkracza Czerwona Armia sowiecka. Do pomocy jej staje natychmiast rodzima, do tej pory ukryta i mało widoczna armia ludzi-nieludzi, kreatur nikczemnych, bez czci i wiary, żadnych władzy i wyżycia się na ludzkiej krzywdzie. To przymierze wyzwolonej ludzkiej bestii i jej sowieckich wyzwolicieli. ...

Ojcowie nie tylko Michnika czy Cimoszewicza wreszcie doczekali się! Znów mogli widać swoich! Sowieckie hordy zaatakowały od wschodu II RP zaciekle odpierającą niemieckie ataki!
A dziś, w kolejną rocznicę tego zdradzieckiego napadu na Polskę dzieci oraz wnuki tych co budowali bramy triumfalne i całowali ruskie tanki nie tylko nas szkalują z gazety Adama Michnika, startują do sejmu i senatu!
Oni co rusz nas obrażają!
A największą obrazą dla mnie jest to, że wcale się tego nie wstydzą!
Onet.pl Wp.pl Gazeta.pl ani słowa o rocznicy napaści Sowietów. Jedynie Interia się wyłamała i jest artykuł.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
GK J
(ODYSEUSZ)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Odyseusz poknij sie w glowe... Twoj problem to od historii WARA!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ODYSEUSZ napisał:
17 września 39. Brudna, zawszona bolszewicka horda znów poczuła pańską krew

"...Biada każdemu krajowi, do którego wkracza Czerwona Armia sowiecka. Do pomocy jej staje natychmiast rodzima, do tej pory ukryta i mało widoczna armia ludzi-nieludzi, kreatur nikczemnych, bez czci i wiary, żadnych władzy i wyżycia się na ludzkiej krzywdzie. To przymierze wyzwolonej ludzkiej bestii i jej sowieckich wyzwolicieli. ...

Ojcowie nie tylko Michnika czy Cimoszewicza wreszcie doczekali się! Znów mogli widać swoich! Sowieckie hordy zaatakowały od wschodu II RP zaciekle odpierającą niemieckie ataki!
A dziś, w kolejną rocznicę tego zdradzieckiego napadu na Polskę dzieci oraz wnuki tych co budowali bramy triumfalne i całowali ruskie tanki nie tylko nas szkalują z gazety Adama Michnika, startują do sejmu i senatu!
Oni co rusz nas obrażają!
A największą obrazą dla mnie jest to, że wcale się tego nie wstydzą!
Onet.pl Wp.pl Gazeta.pl ani słowa o rocznicy napaści Sowietów. Jedynie Interia się wyłamała i jest artykuł.

..... a czego ty powinieneś się wstydzić

..... może wszyscy powinniśmy sie wstydzić naszego protoplasty

Póki co to wstyd przyznać się do takiego rodaka co próbuje siać ferment między swoimi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
GK J
(ODYSEUSZ)
Nowicjusz
Od czasu wzniesienia przez p. prezydenta Komorowskiego ozdobionego prawosławnym krzyżem

mauzoleum bolszewików

w Ossowie, agresorów z 1920 roku, wszyscy wiemy, że żołnierze Armii Czerwonej, wszyscy ci Żydzi, Chińczycy, Mongołowie, Łotysze, a także i Rosjanie i inni, nie byli wcale pogromcami cerkwi i wrogami Chrystusa Pana, lecz to byli ich

obrońcy

podobnie zresztą, jak okazali się (po nieudanej próbie w roku 1920) wyzwolicielami w 1945 roku, udaremniając polskim faszystom* powrót do władzy. No bo jakie inne usprawiedliwienie miałaby po odzyskanu niepodległości egzystencja pomników

Armii Czerwonej

w wolnej ponoć Polsce? (Nie wspominając o budowie nowych, jak w Ossowie!).

skandal

polega na tym,że tego rodzaju pomniki beszczeszczą nadal skrwawioną polską ziemię. Właściwie dzisiaj miałem pisać tylko o jednym 17 Wrześniu – o 17 września 1944 roku, dniu wyzwolenia. 17 września Polacy, uczestniczący w Bitwie pod

Arnhem

znanej jako operacja Market Garden, wyzwoilili pod dowództwem gen. Stanisława Sosabowskiego miasteczko Driel. Dla nosicieli tradycji PKWN zwycięstwo polskiego żołnierza* ma wartość jedynie nu boku Armii Czerwonej. Kolejny skandal

17 września

polega na tym, że o pamięć o zwycięzcach nie zabiegał rząd IIIRP, lecz cudzoziemcy: sir Brian Urquhart i mieszkanka Driel, Cora Baltussen. Odkąd w Driel, na „Placu Polskim”, w 2004 r. stanął pomnik, to także dyplomaci RP, akredytowani przy JKM

chcąc nie chcąc

muszą pojawiać się na uroczystościach. A te są imponujące- już w pobliskim Oosterbeek bramy triumfalne witają weteranów po polsku; powiewają nasze flagi, uważane w IIIRP za obciach, na cmentarzu wojskowym kwiaty na grobach tych co walczyli

za wolność naszą i waszą

- najmłodsi polegli w drodze do Warszawy liczyli 19 lat. Tłumy młodych Anglików, w historycznych mundurach, zapełniają ulice miasteczka; holenderskie dzieci wzruszająco śpiewają polskie pieśni patriotyczne. Polityka historyczna jest filarem oświaty

w Holandii

- inaczej, niż w Polsce. Holendrzy mają świadomość przeszłości; nie stanowi ona dla nich kompleksu, co Polakom wmawiają neostalinowcy, sprawujący aktualnie w Polsce rząd dusz. To brak zaiteresowania ze strony Polski sprawił, że w ciekawym

Muzeum w Oosterbeek

nie ma (poza jedną ulotką) informacji po polsku, ale są, i owszem po niemiecku. A przecież to naprawdę jedno z nielicznych miejsc w Europie, gdzie Polski reklamować nie trzeba! Gdzie Polaków się kocha i o nich pamięta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
"Póki co to wstyd przyznać się do takiego rodaka co próbuje siać ferment między swoimi":

Słowami ciecia łaziebnego Grasia chciałem wyrazić moje ubolewanie z powodu zakłócenia
miru domowego tutejszej opriszczinie,która czuje się oburzona wspomnieniem rocznicy
wejścia dziczy bolszewickiej do Polski 17.09.1939.

Sotrudnikom omona na portalu mojanorwegia ja chaciu skazat ,izwienite eta była prosta
aszybka szto my jeszcio pomnim 17.09.1939 .My żełajem wam wsewo charoszewo,sztiastliwego
za to szto zdełała krasnaja armia dla Polszy.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
nawiedzony-co do rosyjskiego tekstu to mogles sie bardziej wysilic i napisac to cyrlica,bylo by bardziej czytelne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:...Póki co to wstyd przyznać się do takiego rodaka co próbuje siać ferment między swoimi:dry:
BARDZO...niezręczne stwierdzenie , jak na dzisiejszą datę ... 17-09... i związaną z ta datą podwójny historyczny przyczynek ...

Jednak nie dziwię się Temu ...

Przecież tak i ..."ODYSEUSZ"... jak i..."grupa Laokona" ... stosuje tu na Forum agresywną politykę skierowaną tylko w jedną stronę ...

Zapominając przy okazji , że rodzice Kaczyńskich , których notorycznie gloryfikują ... Przyszli do Polski właśnie z tą Znienawidzoną ARMIĄ CZERWONĄ ... i w latach działalności NKWD ...oraz UB... mieli się bardzo dobrze a nawet i lepiej niż dobrze ...
CIEKAWE Z JAKIEJŻE TO PRZYCZYNY ...
Mało tego , jakie musi mieć jeszcze do dzisiaj ..."HAKI".. matka Kaczyńskiego , skoro połowa dzisiejszej areny politycznej , drepcze koło Niej na paluszkach .

Jeżeli coś propagujecie i chcecie mieć pozytywny odzew ... to uprawiajcie tą Swoją Politykę Spokojnie ... ORAZ RZECZOWO ...
To nie czasy powojenne gdzie wszystkim zamykano usta nawet tym na EMIGRACJI szantażując ... nieszczęśliwymi wypadkami...
Dzisiaj KAŻDY kto ma komputer bez problemu jest w stanie zweryfikować to co chce .
A przecież do takich właśnie osób kierujecie swoje wypowiedzi ujęte w Waszych tekstach ...
"grupa Laokona " ... bardzo Mnie rozbawiłeś tym rosyjskim tekstem . Uważam iż mimo wszystko chwyt zastosowałeś poniżej pasa jednak skierowany w własnym Kierunku jak i Pana Prezesa Kaczyńskiego ... Wszak nie jest żadną tajemnicą iż Pani Kaczyńska w powojennej Polsce na Warszawskiej uczelni prowadziła zajęcia właśnie po ROSYJSKU nie mając przy okazji żadnego stosownego wyższego wykształcenia ...
CIEKAWE JAKIM TO SPOSOBEM ... było załatwiane ...
Cóż , kij zawsze ma dwa końce ...Panowie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Mam gdzieś poprawność polityczną(jeśli to do mnie ) gabriel.........a zwłaszcza do takich patriotów(poprawnych Polaków)
Historia już dosyć ich nam pokazała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:Mam gdzieś poprawność polityczną(jeśli to do mnie ) gabriel.........a zwłaszcza do takich patriotów(poprawnych Polaków)
Historia już dosyć ich nam pokazała
Co racja to racja ...
Jak na razie , to tej poprawności nie ma nawet w Sejmie ...
A co dopiero w społeczeństwie ...

Osobiście chciałem jakoś to stonować ... a jednocześnie nawiązać do sedna ... Ataków rzeczonych ...Panów ...Odyseuszo..Loakonów...
Myślę , że za bardzo nie pogmatwałem tego co chciałem przekazać .?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok