Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca adecco hydraulik bergen - Norwegia

Czytali temat:
Krzyszt Kris Dariusz Woj DreamWorks Consulting (1546 niezalogowanych)
5 Postów
tomasz zyczenko
(cocolino39)
Wiking
witam wszystkich i mam pytanie jak to jest z tymi podatkami w norwegi a chodzi mi o to ze daja mi na godzine 149 nok brutto wiec ile bede musial placic podatku miesiecznie i jezeli ktos moze mi napisac ile bedzie mnie kosztowala tam zycie miesiecznie podkresle ze nie pale i nie naduzywam alkoholu bardzo dziekuje za szybkie odpowiedzi bo musze podjac decyzje o wyjezdzie do niedzieli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
srednia dla hydrulia roczna wyplata brutto: 404 000 nok
zrodlo: utdanning.no/yrker/beskrivelse/rorlegger

nawet jak na adecco to cos malo - od 150 w gore minimum... co masz w kontrakcie?? rørlegger czy hjelpearbeider?? o chyba ze nic nie placisz za kwatere ale nawet jesli to jakos malo jak dla mnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jeśli będziesz mieszkał tutaj sam to 36% podatku.
Mieszkanie zapewnia Ci adecco? czy sam musisz coś wynająć??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
tomasz zyczenko
(cocolino39)
Wiking
nie adecco mi nic nie zapewnia daja mieszkanie ale za nie pobieraja okolo 4000 nok i dojazd w wlasnym zakresie do pracy ale zwracaja kilometrowke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Ona82 napisał:
Jeśli będziesz mieszkał tutaj sam to 36% podatku.
Mieszkanie zapewnia Ci adecco? czy sam musisz coś wynająć??

to wszystko zalezy od karty podatkowej... jak dostanie tabele 7100 to wg tej tabeli wychodzzi 31/32% a 36% sa za nadgodziny
a skoro pierwszy wyjazd to moze dostac od razu wpisana w tabele znizke 10% i znow mniej
a skoro zaczyna teraz w polowie roku to nie sadze zeby dostal wiecej jak 26%... za rok mu podniosa do 30 i wiecej....[/quote]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
tomasz zyczenko
(cocolino39)
Wiking
wiec napiszcie mi ile bedzie mie kosztowala zycie bez mieszkania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
ja Ci daje jakies 5000nok max - na poczatku bedziesz w szoku z cenami i pewnie bedziesz przeliczal wiec w 5000 sie zmiescisz... auto czy autobus?? bilet miesieczny kolo 1000nok, auto - paliwo za litra sobie licz 12-14nok i do tego moze jakies bramki jak beda po drodze - ze 30 nok dziennie... ale skor masz kilometrowke to powinno Ci sie pokryc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
tomasz zyczenko
(cocolino39)
Wiking
wiec nie wiem czy mi sie to oplaca mieszkam i zycie w hiszpani prawie od 7 lat i wszystko bylo o,k ale dopadl nas ten kryzys i mamy bardzo duze bezrobocie i aktualnie jestem na bezrobotnym placa mi 900 euro miesiecznie i wynajecie pokoju tu w madrycie kosztuje okolo 250 euro i reszta kasy spokojnie starcza na zycie ale normalnie zarabialem ty okolo 2600 euro na miesiac pracujac po 10 godzin dzienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
tomasz zyczenko
(cocolino39)
Wiking
o,k dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok