Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Może znajdzie się ktoś kto będzie mógł pomóc - Norwegia

Czytali temat:
SŁAWOMIR JAMROŻY Tomek Fajny (911 niezalogowanych)
27 Postów
marzena grzegorczyk
(mania1233)
Wiking
Witajcie
Kilka postów już na tej ,,mojej norwegii ,,napisałam. Nie raz wyciągnęliście do mnie pomocną dłoń. Piszę teraz z prośbą taką że szukam pracy dla siebie , bądź mojego syna . Chcemy wyemigrować z tego kraju całą rodziną . Mam chorego męża i jeszcze dwoje uczących się dzieci. Tutaj w Polsce ledwo wiążemy koniec z końcem ,czasami naprawdę mam już dość. Tak jak wiecie mój mąż zachorował w Norwegii po kilku mc pracy u pośrednika Polaka. Wiem że nie ma co się sugerować jednym takim d... kiem , i dlatego szukamy z synem pracy my.
Chciałabym ponownie leczyć męża w Norwegii ale wiadomo bez pracy nic nie zrobię. Tu jest już 2 lata dializowany i o przeszczepie nerki nawet mowy nie ma. Wiem że tam wszystko szybciej da się załatwić. Wtedy już lekarz mówił mu że jak nerki przez pół roku nie wrócą do pracy to będą go szykować do przeszczepu ,tu już minęło tyle czasu i cisza.
Ogólnie Norwegia jest krajem moich marzeń i może dlatego tak uparłam się by tam wyjechać. Tutaj nawet rodzina się od nas odkręciła z chwilą kiedy trzeba było mi pomóc finansowo w leczeniu Pawła. Uczę się powoli tego norweskiego ale jakoś ciężko mi to idzie.
Ja mam 38 lat i co mogę robić wiadomo najlepiej sprzątać wszędzie biura mieszkania a nawet i ulice mogę zamiatać , mi to naprawdę nie przeszkadza.
Syn mój ma 20 lat z językiem u niego też kiepsko ale coś tam ze mną próbuje dukać po norwesku . Ukończył teraz roczny kurs spawacza z uprawnieniami 135 i 138. ale ogólnie mógłby robić cokolwiek. Rok temu był w Norwegii na mc sam pracował przy stawianiu hali z konstrukcji stalowej. Wtedy też wyrobił sobie tymczasowy numer pesel. Miał także roczną praktykę jako mechanik samochodowy ale też może pracować bardziej jako pomocnik i dalej zdobywać umiejętności.
Może znajdzie się ktoś kto będzie nam mógł pomóc w znalezieniu pracy ,na razie może być dla jednego z nas.
Ktoś kto nas przyjmie do pracy nie będzie miał problemu że będziemy zjeżdżać do domu do polski ,bo naszym marzeniem jest wyjechać tam i całe nasze dotychczasowe życie zostawić tu w Polsce i zacząć wszystko od nowa w nowym miejscu i wśród nowych ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Michał Hindera
(MiTaL324)
Nowicjusz
21 Postów
q277 q267
(q277)
Wiking
Today I went swimming and small partners learn to swim, the coach told us: "Put your necklaces andDiscount Watches Online Sale? are all off, when swimming or will scratch the skin." So I took off my mother bought me my favorite Discount Tiffany Sale ?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok