Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Legalna praca- formalności - Norwegia

155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Witam! Potrzebuje pomocy osób które starały sie o pobyt i pozwolenie na prace. Otóż dostałem kontrakt zarejestrowałem sie na stronie udi.no dostałem od nich meila
Thank you for registering your information at the Norwegian Application portal, (selfservice.udi.no/).

To proceed and prove your right of entry you need to supply the following documentation at your local police station or service centre for foreign workers:

Please present the following at your local police station:
1) Your passport or ID papers

If you have questions, you can find answers at the website of The Norwegian Directorate of Immigration, www.udi.no, or your nearest Norwegian Foreign Service Mission, www.norway.info.

Best regards
The Directorate of Immigration

PLEASE DO NOT RESPOND DIRECTLY TO THIS EMAIL. Responses go to an automated email box that we are unable to read or reply from. Przy okazji gdyby ktos mógł mi to przetłumaczyc bo tłumacz google średnio sobie radzi i prosze powiedzcie mi co dalej mam z tym robić? Z góry dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Zabukowałeś sobie godzinę i datę żeby się udać na policję???

Dziękują że się zarejestrowałeś. Musisz teraz udać się na policję z dokumentami, tj. umowa o pracę i paszport.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Właśnie nie bo nie wiem gdzie i jak Słyszałem że trzeba to zrobic online ale nie wiem na jakiej stronie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Na stronie udi, musisz się zalogować i powinna być zakładka żeby zamówić godzinę i datę, niestety nie wiem gdzie dokładnie bo robiłam to dawno temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Właśnie się zalogowałem dostałem ta wiadomosć ale żadnej zakładki nie widziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
a jest taka mozliwość że nie można umówić się przez neta tylko trzeba być osobiście? Bo taka informacja chyba sie pojawiła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Musisz iść osobiście, nie wiem z jakiego miasta piszesz, ale zazwyczaj jest tam sporo ludzi, dlatego wprowadzili to żeby się umówić na godzinę. Możesz iść i postać w kolejce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Datę i godzinę ustalasz po wypełnieniu wniosku pod warunkiem że wniosek wysyłasz do Centrum Obsługi Pracowników Zagranicznych. Jeśli wysłałeś na najbliższy posterunek policji nie ma możliwości zabukowania terminu. Możesz iść kiedy chcesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Marcin Lenowicz
(marlenowicz)
Wiking
Zainteresował mnie wątek, na tyle że postanowiłem wam pomóc. Mam kilkanaścioro znajomych, którzy od lat wyjeżdżają legalnie do pracy w Norwegii. Nie zawsze są to duże miasta bo zdarzają się również małe miejscowości - zależy od branży. Kilkoro z nich planuje się nawet tam osiedlić i zamieszkać. Są oni obecnie na etapie kupna domu. W przypadku pytań proszę o kontakt mailowy. Skontaktuje się ze znajomymi i chętnie udzielę szczegółowych informacji.

Co do pracy w Polsce to zapraszam do nas do miasta, gdzie żyje się całkiem dobrze a i nie ma co narzekać na brak ofert pracy. Liczne aktualne oferty pracy w Bydgoszczy można znaleźć na praca Bydgoszcz. A jeżeli chodzi o prace w Norwegii czy Skandynawii to raczej polecał bym portal praca4u gdzie znaleźć można na prawdę dużo atrakcyjnych ogłoszeń rekrutacyjnych.

Najważniejsze są znajomości. Znając kogoś kto pracuje w Norwegii jest o wiele łatwiej wkręcić się do pracy osobie znajomej niż wykwalifikowanemu pracownikowi specjaliście znającemu język. Tak to już jest więc pytajcie po znajomych albo szukajcie dobrego źródła ofert pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
216 Postów

(Anna Maria)
Stały Bywalec
marlenowicz napisał:

Najważniejsze są znajomości. Znając kogoś kto pracuje w Norwegii jest o wiele łatwiej wkręcić się do pracy osobie znajomej niż wykwalifikowanemu pracownikowi specjaliście znającemu język. Tak to już jest więc pytajcie po znajomych albo szukajcie dobrego źródła ofert pracy.

Kovalska - "przyjaciółko" moja...
Masz może dla mnie jakąś robotę...?...bo u mnie, w Betlejem tylko wolontariat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok