Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1534 niezalogowanych)
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
yzia napisał:
pogadajcie z kims wyksztalconym czy mu sie tak wszystko podoba w jego kraju.albo zapytajcie o ceny alkoholu w norwegii.
i napiszcie co wam powiedzieli

o ile sobie przypominam to większości obywateli Raju nie wszystko się w nim podobało, chociaż o wiele mondrzejszy tam prawa wydawał.
co się tyczy podatków od alkoholu i tytoniu to chyba lepiej gdy jest on akurat na te towary wysoki, ale za to najtańszy chleb kosztuje mniej niż w Polsce przy lepszym smaku. co prawda myślą pewnie tak wszyscy oprócz Polacków, bo dla tych wóda ma być tania, w sklepie co 50 metrów, otwartym 24 godziny na dobę i ma śmierdzieć tak, żeby z 10 metrów było czuć, że to nie perfuma
Norwegowi jak się cena C2H5OH w sklepie nie podoba, to ma prawo nabyć sobie aparaturę i zestaw do produkcji w Europrisie i tworzyć bez podatków

a Ty tylko o wódzie.ja wole szwedzkie jedzienie bo tam jest lepszy wybor. a nie tak jak tu gdzie gledza cos o jakosci. i prosze mi tu nie pisac ze jak mi sie nie podoba to mam sobie jechac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
Pies gończy napisał:
Zuzu i dobrze.....jestes jedyny ktory zrozumial o co chodzi.....

Fredzio VG lewackie....hehehheheh a co powiesz o Klassekampen??

PS. ten artykul ukazal sie rowniez w Aftenposten .... czy Aftenposten jest lewackie?

Dagbladet tez lewackie???????
boshhhhh renki i nogi siem lamiom.....
Chłopie! Co ty wiesz o Norwegii?
Naczelna redaktor Aftenposten nazywa się Hilde Haugsgjerd. Komunistka, miłośniczka Związku Sowieckiego. Tu kawalek z Wikipedii:
Hilde Haugsgjerd var på 1970- og begynnelsen av 1980-tallet aktiv i Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) (AKP(m-l)), Rød Valgallianse (RV) og Rød Ungdom (RU). Hun satt i ledelsen i RU på 1970-tallet, og var fra 1979 - 1980 redaktør for organisasjonens tidsskrift Røde Garde. Hun var leder i RV fra 1979 til 1981.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
o polityce tego kraju wiem niewiele,ale zarcie maja ochydne/z malymi wyjatkami/ i drogie,no chyba ze ktos na parowach jedzie ,3 parowy sloik musztardy,tez sie da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok