Niech świętują. Gdyby nie to że wykorzystali sytuację po tym jak Dania straciła Norwegię i mieli być przekazani Szwecji to dziś by Dania czy Szwecja miała kasę z ropy. Przedwczoraj słuchałem o tym że Norwegia zachowuje się jak dziedzic, który marnotrawi pieniądze dziadka, ponieważ nie wie jak się zarabia pieniądze. Gdyby nie poprawność polityczna (moim zdaniem to reżim) to były by dobre komedie, jak te Bareji. Przecież to że elektryczna koparka, 4 razy droższa niż normalna jest ładowana agregatem spalinowym to jest jak wlewanie ropy do ścieków jak za naszej komuny. Tworzą urząd za urzędem, sponsorują jakieś lewackie projekty na świecie zamiast w kraj inwestować. Do samej Ukrainy Stoltenberg wysyła kolejne miliardy na maybachy i kurorty. Mi to wygląda na to że w Ukrainie są pewne ogromne pieniądze z Europy. Kto ma nad tym kontrolę, przecież to najbardziej skorumpowany kraj w europie? Nie mam nic do zwykłych Ukraińców tylko do oligarchów i ich bandy. Gdybym był politykiem i bym powiedział prześlemy wam 100 miliardów z podatków, ale tu jest numer konta w Szwajcarii i prześlijcie tam miliard… Dodam że Polska na Ukrainę wydaje prawie 5% PKB. Cały ten ruch Woke mający korzenie marksistowskie to już jest religia mająca swoich fanatycznych wyznawców, broniących muzułmanów choć to po wprowadzeniu szariatu to feministki i wszelacy odmieńcy pójdą pierwsi pod nóż. Posłuchajcie polityków z MDG, aż ciarki przechodzą człowieka jak pomyśli że ci ludzie coraz więcej mają do powiedzenia. Absurd goni absurd a wierny elektorat jest ciągle ściągany. W szwecji muzułmańskie klany mają swoich ludzi w polityce, mediach, urzędach. Rozdają socjale za przysługi. Najgorsze jest to że zaczęli werbować biele dzieci do gangów by wykorzystać je do zabicia kogoś na zlecenie, ze względu na niski wymiar kary. Werbują dzieci w szkołach więc lepiej mieć oko na to z kim dziecko się zadaje. Pewien polityk z Oslo zna to środowisko i mówi że marzeniem wielu dzieci jest zostanie gangsterem a Norwegia jest obecnie na tym poziomie co Szwecja w 2018.
3 Dni, 10 Godziny temu