Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nostryfikacja wykształcenia – komu i dlaczego jest potrzebna? - Norwegia

Czytali temat:
sM M Magda Lena ja ja Daria Szczęsna ŁukaszRp hei!sandokan Josephvol.2 smith magdalena.d9 Dąbrowska (629 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Nostryfikacja wykształcenia – komu i dlaczego jest potrzebna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jan Kowalski
(Fantomas)
Wiking
Nie maccie ludziom w glowach.
Jesli Robert skonczyl Politechnike Warszawska, WAT lub jeden z technicznych kierunkow SGGW AR (innych uczelni technicznych w Warszawie nie ma), to jego wyksztalcenie jest automatycznie uznane w calej Europie, a lopie dyplomu w jezyku angielskim moze uzyskac na uczelni.
Podejzewam, ze Robert jako "inzynier technik" (ciekaw jestem co to takiego) skonczyl technikum i nie ma wyzszego wyksztalcenia i jest technikiem, a nie inzynierem, albo skonczyl "informatyke" na jakies pseudo-uczelni
Inzynier, ktory skonczyl normalna uczelnie nie potrzebuje zadnej nostryfikacji i mowie to z wlasnego doswiadczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a to polskie uczelnie techniczne awansowały już do pierwszego tysiąca najlepszych na świecie na Liście Szanghajskiej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Fantomas napisał:
Nie maccie ludziom w glowach.
Jesli Robert skonczyl Politechnike Warszawska, WAT lub jeden z technicznych kierunkow SGGW AR (innych uczelni technicznych w Warszawie nie ma), to jego wyksztalcenie jest automatycznie uznane w calej Europie, a lopie dyplomu w jezyku angielskim moze uzyskac na uczelni.
Podejzewam, ze Robert jako "inzynier technik" (ciekaw jestem co to takiego) skonczyl technikum i nie ma wyzszego wyksztalcenia i jest technikiem, a nie inzynierem, albo skonczyl "informatyke" na jakies pseudo-uczelni
Inzynier, ktory skonczyl normalna uczelnie nie potrzebuje zadnej nostryfikacji i mowie to z wlasnego doswiadczenia.

Potwierdzam Politechnike uznaja wszedzie na swiecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
Witam czy to musi być przetłumaczone na język norweski?Kiedyś szukałem informacji i wszystkie języki skandynawskie były dozwolone plus angielski.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(martabj)
Wiking
Nie potrzeba kopii potwierdzonych, a jedynie zwykłe, które można zrobić nawet w domu, tak samo jak nie potrzeba tłumacza przysięgłego uznanego w Norwegii. Każdy tłumacz przysięgły stempluje swoje tłumaczenia i jest to uznawane w całym cywilizowanym świecie. A wystarczyło zasięgnąć informacji w NOKUT. Szacunek dla wyjątkowej rzetelności dziennikarskiej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(martabj)
Wiking
Język angielski w zupełności wystarczy. Sprawdź wymagania na stronie NOKUT i wypełnij podanie (soknad). Jeżeli masz wątpliwości wyślij pytanie drogą elektroniczną.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok