Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Hartowanie. Zdrowe wyjście poza schematy - Norwegia

Czytali temat:
eivind T.A Ewa Adam Cortez1 N Josephvol.2 smith (490 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Hartowanie. Zdrowe wyjście poza schematy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Polska mamuska wierzy w antybiotyki na wirusa, siedzenie w domu przy temperaturze ponizej 15 stopni oraz lanie w dupe jak dzieciak nie chce jesc.
Wot, co kraj to obyczaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Małgorzata Dzięgowska
(MalgorzataDziegowska)
Wiking
A moja córa,urodzona na północy Norwegii, ma teraz półtora roku i chorowała raz. Na wakacjach w Polsce,przy temperaturze 30 st. Najwyraźniej w "zimnym chowie" Norwegii coś działa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(martinano)
Wiking
Jestem mamą bliźniaczek,wcześniaków. Urodziły się w Norwegii w 27 tygodniu ciąży. Teraz mają 2 latka, chodzą do przedszkola i od samego początku stosujemy "norweskie wychowanie ", szaleją po kałużach, przemoczone. brudne ale jakie szczęśliwe !!! Piją tylko tran i jak do tej pory przeziębione były tylko raz, bo w całym przedszkolu zaszalał wirus. W domu chodzą bez skarpetek, bez kapci, porozbierane a najlepiej na golasa Jak byłam w Polsce i inne mamy zobaczyły jak ja ubieram i na co pozwalam dzieciom to łapały się za głowę. Oczywiście nie zabrakło uszczypliwych komentarzy. Jednak ja jestem zdania, że norweskie podejście to pogody jest extra !! Jak mówią " nie ma nieodpowiedniej pogody, to ty masz nieodpowiednie ubranie " Pozdrowienia z jesienno- wiosennej Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok