Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Uwaga pendlerzy! W tym roku Skatteetaten sprawdzi wasze zeznania wyjątkowo dokładnie - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
..Ooooo Matko Bosko ! ...i jeszcze "Nocne wilki" zjedza Was w nocy !
Urzad Podatkowy kazdego kraju jest po to by kontrolowac kwestie podatkowe. Ten w Norwegii również. I po co z tego robic szuczne zagrozenie - kontrola jest rutynowa i jest elementem odpowiedniej procedury.
Wiekszosc Polakow pracujacych w Norwegii nie ma zielonego pojecia,jak korzystac z wyjatkowo przyjaznego tu systemu podatkowego.Nadpłacają gigantyczne kwoty,nie umieja korzystac z calej kolejki odliczen...ale to nie powod,zeby na siłę napedzać klientele dla okreslonej firmy konsultacyjnej.
Spokojnie pendlery (nie mylic z penerami - choc takich tez sporo najechalo) : ten kto korzysta z odliczen wie jak to robic bezpiecznie. A bezsankcyjny sposob prezentowania deklaracji podatkowych w Norwegii gwarantuje Wasz spokojny sen w kazdej prawie sytuacji.Poza przychodem z nielegalnej hurtowni przemyconych fajek i piwa.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
To ja moze podsumuje tresc artykulu

Chodzta ludziska, chodzta a zywo! W tym roku wezmie sie wam skatt za dupska i sprawdzi rozliszenia roczne, ktore sa bardzo skaplikowane i sami na dacie sobie a nimi rady. A jak juz was wezma na widelec (a juz sie szykuja) to w skarpetkach was puszcza. I w ciemnym SkattLochu szczezniecie marnie... Jest dla was jedna tylko szansa, my sa jedyni co wlasna piersia was oslonim... Aby sie ratowac chodzta do nas ludziska, a zywo, a chyzo... Komu, komu, bo ide do domu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Krystian85 napisał:
..Ooooo Matko Bosko ! ...i jeszcze "Nocne wilki" zjedza Was w nocy !
Urzad Podatkowy kazdego kraju jest po to by kontrolowac kwestie podatkowe. Ten w Norwegii również. I po co z tego robic szuczne zagrozenie - kontrola jest rutynowa i jest elementem odpowiedniej procedury.
Wiekszosc Polakow pracujacych w Norwegii nie ma zielonego pojecia,jak korzystac z wyjatkowo przyjaznego tu systemu podatkowego.Nadpłacają gigantyczne kwoty,nie umieja korzystac z calej kolejki odliczen...ale to nie powod,zeby na siłę napedzać klientele dla okreslonej firmy konsultacyjnej.
Spokojnie pendlery (nie mylic z penerami - choc takich tez sporo najechalo) : ten kto korzysta z odliczen wie jak to robic bezpiecznie. A bezsankcyjny sposob prezentowania deklaracji podatkowych w Norwegii gwarantuje Wasz spokojny sen w kazdej prawie sytuacji.Poza przychodem z nielegalnej hurtowni przemyconych fajek i piwa.....

wymien te odliczenia dostepne dla wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Cieszę się że pracownicy Skattu byli skrupulatni w zeszłym roku ponieważ dostałem zwrot o 4000 nok wyższy niż wyliczyła mi to jedna z firm rozliczeniowych.
Mam nadzieję że i w tym roku pracownicy Skattu będą również skrupulatni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no i za co zasponsoruję w tym roku polską studentkę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
jasta102 napisał:

Ręka nie granat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
jedna reka tej jego nory nie posprzata no i prania nie zrobi a jak pozmywac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
jasta102 napisał:

Jak to za co?
Istota sponsoringu jet to, iz przekazuje sie wybranej instytucji lub osobie prywatnej srodki finansowe w uznaniu jej ponadprzecietnych umiejetnosci w jakiejs dziedzinie, lub w podziekowaniu za wklad...

Dobra, wiem, to bylo malo smieszne, a ja jestem meska szowinistyczna swinia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Do Pacific (4000)...i to jest cały komentarz do tzw. sygnałów podprogowych w omawianym artykule.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok