Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norwegia znowu pomaga światu – 50 mln koron na walkę z ubóstwem - Norwegia

Czytali temat:
(893 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegia znowu pomaga światu – 50 mln koron na walkę z ubóstwem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mocarny Knur
(ulven82)
Wiking
Norwegia - kraj, który rabuje swoich aby dać pieniądze obcym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Kur....aaaa!!!

Jak jeszcze raz usłyszę o biednych somalijskich dzieciach w Norwegii to chyba furii dostanę!!!

No żesz ja p..lę!!!! Na chlebek dla dziecka mają zarobić rodzice, a nie Państwo...

CZY KTOŚ KIEDYKOLWIEK GDZIEKOLWIEK WIDZIAŁ PRACUJĄCĄ SOMALIJKĘ ???!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Jak jeszcze raz usłyszę o biednych somalijskich dzieciach w Norwegii to chyba furii dostanę!!!

No żesz ja p..lę!!!! Na chlebek dla dziecka mają zarobić rodzice, a nie Państwo...

Widzialem, na AnimalPlanet pokazywali wioske i tam murzynka somalijka rano szla na pole i dlubala piach patykiem. Lektor poinformowal, ze poszla uprawiac pole w czasie, gdy rada starszych debatowala pod drzewem o stanie wioski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Ja, widziałem.
Jedną. Ale zawsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Zawisz napisał:
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Ja, widziałem.
Jedną. Ale zawsze.

Też znam 2 Somalijki które pracują, ale to są dziewczyny które wyszły za mąż za NIE Somalijczyków i zaczęły żyć w sposób przynoszący hańbę Rodzinie, czyli właśnie poszły do pracy.

Dziewczyny musiały zerwać kontakty z rodzinami ze strachu że któryś z co bardziej krewkich kuzynów będzie chciał zmyć hańbę Rodu, a ich ojcom i braciom wszyscy współziomkowie z pogardą plują pod nogi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Zdarzaja sie wyjatki, Janku!

Safia Abdi jest tego najlepszym przykladem. Wspaniala kobieta, ktora bedac analfabeta w Somalii, zdobyla wyksztalcenie po przyjezdzie do Norwegii. Zostala odznaczona w 2014 odrerem krolewskim: St.Olavs orden Ridder av 1 klasse.
Jest teraz pielegniarka i dzialaczka spoleczna.

Czyli mozna osiagnac wiele, jezeli sie chce.

www.amathea.no/index.aspx?cat=359733&id=359997&mid=7

Somalijskie czy inne afrykanskie dzieci nie sa winne politycznych przepychanek na tym swiecie. W Afryce bieda i glod sa okrutne.

Gwoli jasnosci jestem za pomoca typu "pomoc dla samopomocy" czyli "hjelp til selvhjelp".
Dawanie pieniedzy przez dlugi czas bez jakichkolwiek wymagan rozleniwia i nie zacheca do dzialan.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(prestissimo)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Karol.Ky napisał:
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Widzialem, na AnimalPlanet pokazywali wioske i tam murzynka somalijka rano szla na pole i dlubala piach patykiem. Lektor poinformowal, ze poszla uprawiac pole w czasie, gdy rada starszych debatowala pod drzewem o stanie wioski.

A co ona tym patykiem dłubała ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
DorHan napisał:
WujekJanek napisał:
Kur....aaaa!!!

Zdarzaja sie wyjatki, Janku!

Safia Abdi jest tego najlepszym przykladem. Wspaniala kobieta, ktora bedac analfabeta w Somalii, zdobyla wyksztalcenie po przyjezdzie do Norwegii. Zostala odznaczona w 2014 odrerem krolewskim: St.Olavs orden Ridder av 1 klasse.
Jest teraz pielegniarka i dzialaczka spoleczna.

Czyli mozna osiagnac wiele, jezeli sie chce.

www.amathea.no/index.aspx?cat=359733&id=359997&mid=7

Somalijskie czy inne afrykanskie dzieci nie sa winne politycznych przepychanek na tym swiecie. W Afryce bieda i glod sa okrutne.

Gwoli jasnosci jestem za pomoca typu "pomoc dla samopomocy" czyli "hjelp til selvhjelp".
Dawanie pieniedzy przez dlugi czas bez jakichkolwiek wymagan rozleniwia i nie zacheca do dzialan.

Hi DorHan,
Gdyby chcieć spojrzeć na to cynicznie, to można by stwierdzić, iż dla Somalijki coś takiego jak nauczyć się czytać i pisać a na koniec iść do pracy to coś tak niezwykłego, że aż norweski Król jej order wręczył...

Oczywiście to jest bardzo poważna nadinterpretacja.

Z drugiej jednak strony musisz przyznać, że coś w tym jest?
Bo po cóż iść do pracy, skoro durny norweski skattbetaler i tak zapłaci?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok