Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Gotówka trafia do lamusa - Norwegia

Czytali temat:
zic zac (648 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Gotówka trafia do lamusa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Mam nadzieję że jednak wybór pozostanie po stronie klienta. Przynajmniej dopóki ja będę chodzić po świecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:
Mam nadzieję że jednak wybór pozostanie po stronie klienta. Przynajmniej dopóki ja będę chodzić po świecie.

w dzisiejszym świecie decyzje przeciętnego smiertelnika są zredukowane do mininum. o wszystkim decyduje góra - w tym przypadku banksterzy. Decyzja na gorze już zapadła - docelowe odejscie od pieniądza papierowego. Promują pieniądz plastikowy pod hasłem wygody - co jest absolutną prawdą. jak już banskterzy oosiągną swój cel, który zakłada że nawet w warzywniaku nie będzie mozliwe zapłacić gotówką wtedy dowiemy się o prawdziwej intencji promowania kart: opłaty za każdą transakcję, szybki i łatwy kredyt konsumencji z odsetkami sięgającym 20 procent itd itp. W koncu jakoś jakoś muszą sobie odbić ujemne stopy procentowe, a i klienci na domki drewniane za 3 - 4miliony tez wiecznie żyć nie będą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Aśka P.
(asienkaona)
Wiking
Mieszkałam kilka lat w Szwecji i tam od gotówki odchodzi się bardzo stanowczo. Tylko w trzech bankach jest "jakakolwiek" gotówka cały czas- oczywiście w ograniczonej ilości ale z tego też już powoli rezygnują, a to pod pretekstem bezpieczeństwa, bo napady, bo zarazki, bo cokolwiek. a Tak na prawdę... hm... gotówki nie można kontrolować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
Pozornie dobre i wygodne.
W rzeczywistości nie mając wyboru jesteśmy totalnie inwigilowani.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Mieszkałam kilka lat w Szwecji i tam od gotówki odchodzi się bardzo stanowczo. Tylko w trzech bankach jest "jakakolwiek" gotówka cały czas- oczywiście w ograniczonej ilości ale z tego też już powoli rezygnują, a to pod pretekstem bezpieczeństwa, bo napady, bo zarazki, bo cokolwiek. a Tak na prawdę... hm... gotówki nie można kontrolować.
Szwecja powiadasz ? tam to juz lewactwo siega szczytow

Szwecja: darmowe wszczepianie mikroczipów ludziom
chnnews.pl/index.php/pl/europa/item/2003...oczipow-ludziom.html

Szwedzka firma wszczepia pracownikom chipy. Machnięciem ręki otwierają drzwi

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17365839,Szwedzka_fi...m.html#ixzz3TLubHzvy
wyborcza.pl/1,75477,17365839,Szwedzka_fi...py__Machnieciem.html

gdzies czytalem ze maja za malo imigrantow i potrzebuja wiecej

nawet jak muzulmanie pobili murzyna to nie podali narodowosci sprawcow
taka poprawnosc polityczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(broda)
Wiking
w wiezieniu bez krat na łańcuchu demokracji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Przyszlosc jest bezgotowkowa, czy nam sie to podoba czy nie.
Coraz mniej uzywamy gotowki, a w wielu miejscach nawet gotowka nie mozna zaplacic.
Coraz wiecej udogodnien jest do placenia telefonem.

Coraz mniej bankow prowadzi obsluge gotowkowa ( wplaty/wyplaty tylko w automacie ).
Na szczescie jest "post i butikk" i tam mozna dokonywac transakcji gotowkowych.

Mamy niewielki wplyw na ten rozwoj i musimy sie z tym pogodzic.
No chyba, ze ktos zechce demonstrowac i domagac sie gotowki dla ludu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów

(Annette)
Nowicjusz
a ja dla odmiany uwazam ze "skonczy" sie dzieki temu praca na czarno- bo w jablkach czy innych truskawkach "turysci" zaplaty nie przyjma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok