Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nielegalnie zarejestrowani – Kościół Katolicki w Norwegii chce naprawić błędy - Norwegia

Czytali temat:
(931 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Zaraz zaraz...

Jeśli nie jestem nigdzie zadekretowany, to moje podatki idą na Norweski Kościół Narodowy.
Czyli cały proceder to de facto kradzież / wyłudzenie / oszustwo na szkodę Norweskiego Kościoła Narodowego.

Jeśli wszyscy są w Królestwie Norwegii równi wobec prawa, to należy wyciągnąć surowe konsekwencje i przemówić JEDYNYM ZROZUMIAŁYM dla KRK językiem, czyli językiem FINANSÓW.

Co prawda KRK w Norwegii w odróżnieniu od innych przedsiębiorstw biznesowych nie posiada zdolności upadłościowej, więc nie można go za wyłudzenia i oszustwa zamknąć i rozsprzedać po kawałku na licytacjach, ale jak przez parę lat nie dostaną ani grosza -gdyż bieżące środki przeznaczy się na zwrot wyłudzonych kwot, oraz odsetki- to może chociaż w jednym kraju na świecie KRK będzie wiedział iż praca pasterza nie ogranicza się tylko i wyłącznie do strzyży owiec i baranów.

I ja żądam, aby tak właśnie się stało.

Nie po to wyjechałem z kraju w którym -biorąc pod uwagę treść Konstytucji, oraz Konkordat- nie istnieje nawet teoretycznie zasada wolności i równości wyznań, aby znowu ktoś za mnie decydował do jakiego Boga mam się modlić i kto z tego tytułu otrzyma pieniądze.

Głęboko wierzę w istnienie Boga.
Ale nie wiem, kim jest Bóg. Nie mam pojęcia jak On wygląda, gdzie mieszka, ani jak się nazywa.
Wiem tylko tyle że On, jakiś On istnieje i oczekuje ode mnie jednego: abym zachowywał się przyzwoicie.
Jestem też pewien Bóg nie jest Katolikiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
WujekJanek napisał:
Zaraz zaraz...

Jeśli nie jestem nigdzie zadekretowany, to moje podatki idą na Norweski Kościół Narodowy.

Niezupelnie tak jest. Na wyznania nie placi sie procentowo z podatkow. Kosciol Norweski przedstawia co roku budzet i dostaje na to pieniadze od panstwa. Nastepnie wylicza sie ile wychodzi na jednego zarejestrowanego wyznawce KN. Wychodzi to okolo 780 kr. na wyznawce. Taki sam parytet otrzymuja inne wyznania, czyli w tym przypadku 780 kr. na kazdego zarejestrowanego katolika, muzulmana, sw.jehowy czy buddyste.

Czyli ze swoich podatkow placisz posrednio na wszystkie wyznania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
dzisiaj do mnie dzwonili z katolsk.no co ciekawe na numer ktory mam od niedawna i nigdzie go nie dawalem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
169 Postów
Magda Lena
(madeleine)
Stały Bywalec
Masakra. Pazerni klerycy! Do mnie też dzwonili i od razu chcieli wciągnąć na swoją listę. Podziękowałam i powiedziałam, że jak będę chciała to się sama zgłoszę....a jaki namolny był !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
ale ja jestem zarejestrowany tylko ze nowy telefon kupilem
stary nadal mam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Kostrzewa
(JoannaKostrzewa)
Wiking
cysiek2... nie musisz dawac nigdzie swojego numeru...Kazdy numer jest rejestrowany i nie mozesz z niego korzystac, poki np. w salonie Ci go nie zarejestruja. Polecam Ci odwiedzic strone gulesider.no, albo 1880.no, czy 1881.no. Wpisz swoje nazwisko to sie zdziwisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
ja to wiem ,ale przy rejestracji podalem swoj tel i meila
wiec po co laza po gulesider i szukaja ofiar
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Do mnie tez dzwonili z katolsk.no ale ich z kwitkiem wyslalem,zeby gdzie indziej szczescia szukali,w Human Etisk Forbund (Stowarzyszenie Humanistyczno-Etyczne) za czlonkowstwo placisz 50 nok rocznie,za glowne czlonkowstwo 350 nok tylko wtedy masz znizki 10% na ceremonie slubne,pogrzeby itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ola Ola
(Oluska)
Wiking
Przynajmniej Kosciol naprawia swoje bledy (albo czyjes - bo w wielu przypadkach rejestrowani bylismy przerz sasiadow, rodzine i wspollokatorow, wystarczy znac czyjs numer personalny).
A rzad norweski sie cieszy, bo Kosciol musi potwierdzic WSZYSTKICH zarejestrowanych od 2010, a wiec tych ktorzy naprawde sie rejestrowali rowniez. Spojrzcie, ilu potwierdzic na pewno im sie nie uda, bo adresy i numery telefonow ludzie przeciez zmieniaja... Wiec rzad pieniadze katolikow przeznaczy w duzej ilosci na inne wyznania, glownie swoj panstwowy kosciol protestancki.
A niektorzy jeszcze sie oburzaja.
Nie wiem, o co tyle krzyku, chyba odebranie telefonu i potwierdzenie ze jest sie / nie jest sie katolikiem nie jest bardzo uciazliwe?...
A jesli ktos sie boi odebrac, to minuta czasu spedzona na medlem.katolsk i po sprawie.

Plus nie rozumiem komentarzy ponizej , dopisanie sie do bazy katolikow nie wiaze sie z zadnymi oplatami, z zadnymi zobowiazaniami. A mozna pomoc innym katolikom (gdzie w norwegii to praktycznie sami polacy, wiec jakby nie patrzec, 'idzie na naszych', nie placac ani grosza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok