MagdalenaLuk napisał: Czy my naprawde chcemy byc Norwegami?! Ja zawsze bede Polka mieszkajaca w Norwegii. Mi to nie przeszkadza a nawet nie wyobrazam sobie inaczej
a masz już tu dzieci
dalej wozisz smalec i słoiki z bigosem i kiełbasą?
Ja najbardziej chcialabym zostac lottomillionær. Oni maja fajne zycie.
Nie mam nic przeciwko zostaniu norweskim lottmillionær. Nie jestem bardzo wymagajaca.....chce byc tylko bogata.
zawsze beda utland i sranie na wlasna ojczyzne nie zrobi z nich norwegow bez wzgledu jak wbardzo w to wierza .Juz nie Polak ale nigdy nie bedzie norwegiem
czy zyrafa urodzona w norweskim zoo to norweskie zwierze?
Dobre pytanie Myślę że tak, natomiast nie jest to naturalnym środowiskiem dla tego zwierzaka. Jezeli chodzi o ludzi to Norweg jest osoba urodzoną w Norwegii i posiadającą paszport, lub osoba zamieszkująca w norwegi i posiadająca paszport norweski. Polak zawsze będzie polakiem nawet jak otrzyma paszport norweski czy zrzeknie się obywatelstwa, to tylko dokument potwierdzający zamieszkanie i korzystania regulacji w danym państwie. Może troszkę inaczej mała hybryda Norweg pochodzenia polskiego, Polski - Żyd, Austryjacki - Niemiec
Joseph napisał: czy zyrafa urodzona w norweskim zoo to norweskie zwierze?
Jezeliby pappa i mamma urodzili sie na norweskiej ziemi parku w Kristiansand i mieliby paszport norweski, to wtedy zyrafa baby moglaby myslec, ze jest norsk elg.
I wtedy, dla jej dobra, nie wolnoby jej bylo wyprowadzac z bledu.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.