Krisku1971 napisał:
MorawiecZbyszek, kolejka do tzw. cywilizowanych linii to rzeczywiście śmieszne ale w okresie przedświątecznym dość często się zdarza że na wizz nie ma miejsc. Wiem że to jakimś Bareją śmierdzi ale z i do Norge tak było! To samo robią z bagażami. Opowiadali mi znajomi jaki był zapach na hali odbioru bagaży w Stv. w ubiegłym roku kiedy to dotarły bodajże po dwóch czy trzech dniach. Zwróć uwagę,że nasi rodacy nie rozumieją pojęcia >bagaż podręczny
też o tym słyszałem że wizz miał pare razy za dużo pasażerów. kumpel raz siedział razem ze stewardessami bo zwykłych miejsc zabrakło.
Jednak nie mogę się nadziwić czego to wszyscy prawie stoją w tej kolejce jakieś pół godziny przed tym zanim odprawa się zacznie? Może myślą że wcześniej dolecą?

priorytet wcale taki drogi nie jest. I to wyłażenie z siedzeń na korytarz zaraz po zatrzymaniu samolotu, 10 minut ściskania się na stojąco po to żeby minute wcześniej wysiąść, a i tak potem czekać na konserwy i pasztety...
"
Pamiętajcie, by z bagażu podręcznego lub kurtki wyjąć przedmioty wartościowe i przedmioty metalowe, takie jak telefon komórkowy, klucze i monety."
a po wuj?
zawsze wszystko zostawiam w kurtce/torbie (oprócz laptopa) i jakoś nikt nie miał z tego tytułu obiekcji, nawet szybciej trwa zabranie swoich rzeczy po odprawie. Karty, klucze, tel też działają bez problemu..