Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1640 niezalogowanych)
21 Postów
Kasia L
(KasiaL)
Wiking
Nadal uwazam, ze nie nalezy miec pretensji do Kosciola Katolickiego. Jesli sie komus nie podoba i uwaza, ze zostal ochrzczony wbrew wlasnej woli zawsze moze z Kosciola wystapic. Wolna wola - nikt nikogo w Kosciele nie trzyma na sile. I takie osoby powinny miec ewentualnie pretensje do samych siebie - bo same nie zadbaly o swoje interesy skoro nadal widnieja na liscie katolikow. Natomiast jesli chodzi o twoja ''argumentacje'' na poziomie rynsztoku to trudno sie do niej w jakikolwiek sposob odniesc.... Pozostawiam bez komentarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Kosciol czy religia = kasa. Ten bozek gdyby istnial nie potrzebowalby tylu adwokatow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
lukasz szukal
(Jednooki)
Wiking
ja nie mam nic szczegolnego do kosciola ale jakos tez nie jestem jakos nastwaiony prokoscielny do kosciola
ale jestem za tym zeby wrócila sw inkwizycja oczywiscie wielu to kojarzy sie z plonacymi stosami ale to bzdura
jest ktos potrzebny kto bedzie kontrolowal nawet kosciol jakos osoba duchowna prawdziwy inkwizytor
co do sw inkwizycji i palenia na stosach no to wielka sciema po 1 kosciol nie mogl wykonywac wyrokow na ludziach robila to wladza swiecka po 2 sw inkwizycja wprowadzila wiele regulacji na ten temat np przed mozna bylo torturowac czlowieka az ten nie przyzna sie do winy w czasie inkwizycji zmieniono to ze mozna torturowac tylko czlowieka zlapanego na goracym uczynku poprawiono warunki w wiezieniach itp etc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
ANDY A.
(ANDY1300)
Nowicjusz
Wole byc jednym z tych zapisanych do norweskiego kosciola i tym samym wspomagac chrzescijan niz te pieniadze mialyby zasilic muzulmanow i reszte tych innych darmozjadow zyjacych tutaj z zasilkow .Proste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok