Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ROBERT BALICKI Janek Jastyniuk (1690 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:z numerem tymczaoswym tylko osobiscie...
TAK BYŁO DO TEGO ROKU ... !!! .
teraz nie wydają fizycznie skattekort tylko Elektronicznie !!!
---
I każdy LEGALNY pracodawca , o tym Fakcie bardzo dobrze wie ... !.
---
Co do zarobku i zaliczki na podatek , to wszystko zależy od tego ile zarobisz brutto .
Masz kartę i tabelę z tyłu , bardzo prost można samemu zobaczyć ile firma pobieże w twoimimieniu zaliczki na Podatek .
JEŻELI natomiast będzie się tobie należeć jakiś mniejszy podatek , to dopiero w przyszłym roku podczas rozliczenia w Kwietniu .
---
Ponadto pamiętaj iż w Norge w zaliczce na podatek , jest też uwzględnione twoje podstawowe Ubezpieczenie ,/taki polski ZUS/- które ty również płacisz , a pracodawca ściąga w formie zaliczki .
Dlatego nie jest prawdą iż całą zaliczkę Urząd zwraca o ile nie ma specjalnych zapisów ubezpieczeniowych .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna Kusiak
(AnnaKusiak)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Martyna Martyna
(mmmmm)
Wiking
A coś czytalam ,że jak ktoś ma D-nummer to musi sam wypełnić formularz RF-1209, czy to prawda?
Czy wystarczy na altinn.no wypełnić formularz RF-1307??

"Karta podatkowa dla osób z prowizorycznym numerem personalnym (D-nummer)
Osoby z prowizorycznym numerem personalnym (D-nummer) muszą co roku składać podanie o nową kartę podatkową. Jeśli posiadałeś kartę podatkową w roku 2013, możesz wysłać podanie (RF-1209) pocztą do najblizszego oddzialu urzędu podatkowego".
to znalazlam na stronie www.skatteetaten.no/pl/International-Pol...owa-dla-pracownikow/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Olek bolek
(olekk)
Wiking
witam, nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na dość nurtujące pytanie otóż jestem tu od niedawna i będąc w urzędzie wypełniłem formularz RF-1209, otrzymałem pismo z D-nummer i żadnej dodatkowej kartki z tabelą i naliczonym podatkiem, wydaje mi się to dziwne, bo znajomy który miał taką samą sytuacje otrzymał w liście 2 kartki, na jednej D-nummer, druga z wielkością podatku i tabelą u dołu i teraz moje cale pytanie, czy pracodawca ma reszte moich danych odnośnie podatku? czy powinienem zgłosić się do skattkontor i wyjaśnić zaistniałą sytuacje? z góry dziekuje za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok