troche szacunku dla innych Panowie i Panie. Moj powod, to mieszkac w normalnym kraju... gdzie w przeciwienstwie do Polski prawo jest prawem. A jesli ktos mial dobrze w Polsce to... niech tam wraca. Mnie wygonilo bezrobocie w 2000roku. Bylo ciezko ale jestem zadowolony. Caly czas pomagam rodzinie w PL (ojcu , cioci) A moja mysla jest cos takiego, co mowia Szwedzi tre ganger V (VVV) Villa Volvo og Vovvov - pies

. Dopiero w tym roku udalo mi sie odlozyc na tyle, zeby isc na kurs norweskiego, choc troche umiem.

. Chce zeby moje dzieci, ktorych jeszcze nie mam mialy lepiej niz ja mialem (mam teraz 35l. ). A z norweska emeryturka, mozna fakt zrobic wiecej niz z PL. Szanujmy innych ludzi bo kazdy powod u kazdego jest inny. To nie jest naturalne zeby uciekac z wlasnego kraju (ja ucieklem). Jeden chce kasy bo musi pomoc rodzinie, inny bo chce dom, ja chce normalne zycie dla mnie i dzieci, inny ucieka przed prawem - znam tez takich. Troche sie kurde rozpisalem LOL. Pozdrawiam Wszystkich Slawek - Oslo