Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agata Dymna Agathe Braun (1780 niezalogowanych)
12 Posty
emilia waaale
(laotong1)
Wiking
na stale dostal ten sam..ale tak naprawde trzeba sie zastanowic czy warto rezygnowac z unijnego paszportu?przeciez nam na starosc tutaj szykuje sie panstwo muzulmanskie z arabskim jezykiem urzedowym.a tak to pieniazki w skarpete i na starosc w cieple kraje!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
żeby wam kiszki poskręcało od tego obywatelstwa norweskiego

takie parcie na kase to rzadki widok.
Polaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-22  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krzysztof Stavanger)
Wiking
Mam umowe na czas nie okreslony jak wielu moich kolegow i niestety czesc z nich dostaje na 1 rok a czesc na 5 lat
nie wiem od czego to zalezy ale mi zalezalo by zebym dostal na 5 lat
czy jakies pismo wystosowac na Policji
sam nie wiem
Prosze o rade
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
m o
(slawok)
Wiking
pracuje w norwegi juz pare ładnych lat cały czas legalnie i mam jeszcze pozwolenie na kilka ale mi przez głowe nie przeszło żeby sie pozbywać polskiego obywatelstwa a tymbardziej nabyc norweskie po co.Jaka by ta polska nie była ale ojczyzna,a nawet z norweskim pasporcikiem bedziesz polakiem,także żal mi tych polaków którzy po miesiącu się zakochują w norwegi i chcą być norwegami. nie wiem może jestem staromodnym patriotom pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-30  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
troche szacunku dla innych Panowie i Panie. Moj powod, to mieszkac w normalnym kraju... gdzie w przeciwienstwie do Polski prawo jest prawem. A jesli ktos mial dobrze w Polsce to... niech tam wraca. Mnie wygonilo bezrobocie w 2000roku. Bylo ciezko ale jestem zadowolony. Caly czas pomagam rodzinie w PL (ojcu , cioci) A moja mysla jest cos takiego, co mowia Szwedzi tre ganger V (VVV) Villa Volvo og Vovvov - pies . Dopiero w tym roku udalo mi sie odlozyc na tyle, zeby isc na kurs norweskiego, choc troche umiem. . Chce zeby moje dzieci, ktorych jeszcze nie mam mialy lepiej niz ja mialem (mam teraz 35l. ). A z norweska emeryturka, mozna fakt zrobic wiecej niz z PL. Szanujmy innych ludzi bo kazdy powod u kazdego jest inny. To nie jest naturalne zeby uciekac z wlasnego kraju (ja ucieklem). Jeden chce kasy bo musi pomoc rodzinie, inny bo chce dom, ja chce normalne zycie dla mnie i dzieci, inny ucieka przed prawem - znam tez takich. Troche sie kurde rozpisalem LOL. Pozdrawiam Wszystkich Slawek - Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:53  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
radek perzylo
(radekper)
Wiking
Jak nietórzy są takimi patriotami to po co tu siedzą
"spiepszać" do polski i tam kraść sprzedawać na metach
wudę i fajki ,może sobie poradzicie ???!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok