Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jeszcze raz o zakazie eksportu świadczeń socjalnych - Norwegia

Czytali temat:
(828 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jeszcze raz o zakazie eksportu świadczeń socjalnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jura gładysz
(jurijgagarin)
Wiking
Jest tyko takie małe pytanie a czy Norweg potrafi wyżyc za 12 tysięcy koron miesięcznie w Norwegi ? zanirzają Polakom stawki dyskryminóją na karzdym kroku a takie podejscie do sprawy jest koleją dyskryminacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu już zajęło stanowisko.
W skrócie: cały zasiłek dla bezrobotnych ma być możliwy do pobierania poza granicami Norwegii, a nie tylko przez 3 miesiące. Norwegia nie dostosowała się do wyroku.
praca_w_norwegii/norweski_zasilek_dla_bezrobotnych_w_polsce_moze_juz_wkrotce!.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
"karzdym", to pestka w swietle " dyskryminóją". To jest prawdziwa perla ortograficzna

W kwestii, czy Norweg potrafi wyzyc za 12 tys. koron miesiecznie, to niejeden musial, lub nadal musi sobie radzic za niewielkie pieniadze. Norwegowie, to nie tylko milonerzy i nie tylko klasa srednia, to takze ludzie, ktorym zdarza sie byc "pod wozem".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
Nie ukrywam, że zdarza mi się napisać coś w sposób taki, "rze" ktoś mógłby pomyśleć, iż czynię to z rozmysłem... Dlatego też wszystko staram się przeczytać min. dwa razy by takie wynalazki wychwycić, chociaż nie zawsze się udaje

A powracając do tematu to zasiłek, o ile się orientuję jest analogiczny do wcześniejszego wynagrodzenia (prosze mnie poprawić jeżeli nie mam racji). Z jakiej racji zatem miałby być równy dla tego co zarabia 15tys. i tego co otrzymuje 50tys. wypłaty.
Jak słyszę te debilne gadki, że wszędzie jesteśmy dyskryminowani to mnie trafia. Wystarczy przejść się w sobotni wieczór do pierwszego lepszego klubu (np. Alf & Werner w Stvg.) by przekonać się, że największą zasługę w owej dyskryminacji mają polaczki: zapite, śmierdzące, bezzębne z nieogolonym karkiem... Grrrr...
I widzisz człowieku jak taka 5-7 osobowa grupa wbija na parkiet i co robisz? Wychodzisz bo nawet mieszkając w PL nie miałeś zwyczaju jeździć na wiejskie dyskoteki do "remizji"
Wiekszosc tych co uważa ze jestesmy dyskryminowani, sami dyskryminują siebie swoim zachowaniem, m.in. na przykladzie który sam podałes a pozniej bydło sie dziwi ze ich wpuścić nie chcą do lokalu... czyli dyskryminacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
Jak słyszę te debilne gadki, że wszędzie jesteśmy dyskryminowani to mnie trafia. Wystarczy przejść się w sobotni wieczór do pierwszego lepszego klubu (np. Alf & Werner w Stvg.) by przekonać się, że największą zasługę w owej dyskryminacji mają polaczki: zapite, śmierdzące, bezzębne z nieogolonym karkiem... Grrrr...
I widzisz człowieku jak taka 5-7 osobowa grupa wbija na parkiet i co robisz? Wychodzisz bo nawet mieszkając w PL nie miałeś zwyczaju jeździć na wiejskie dyskoteki do "remizji"

Nie odnosisz przy tym wrazenia, ze z glosnikow za chwile uderzy "Ona tanczy dla mnie" ?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Generalnie o tym sie mowilo juz od dluzszego czasu. Z jednej strony to ma sens bo norwescy obywatele tak korzystaja z okazji, spedzajac czas w wymienionej Hiszpanii np, lub Tajlandii.

Taka kolej rzeczy, jak ktos dostaje palec, to trzeba wprowadzic troche ograniczen aby calej reki nie wywiozl za granice...

I tu sprawa polska to pewnie maly marny procent
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
polaczki z nieogolonym karkiem... Grrrr...
hmm
a tak w zasadzie to co powinien strzyc współczesny modny mężczyzna
kark, klatę, jajka, pod pachami, uda i łydki
a broda i wąsy mają być trzydniowe?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
jasta102 napisał:
Ponura_Panda napisał:
polaczki z nieogolonym karkiem... Grrrr...
hmm
a tak w zasadzie to co powinien strzyc współczesny modny mężczyzna
kark, klatę, jajka, pod pachami, uda i łydki
a broda i wąsy mają być trzydniowe?

Rozumiem, że lubisz jak włosy na D.. łączą Ci się z tymi na głowie, Twój wybór.
Ja tego problemu nie mam, albowiem łysy "jak kolano" ...i na dodatek śpiewam

rozumiem, że altem
no bo nie łączysz jajek z głową
tylko D...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Jasta ma krzaczory pod pachami, nie uzywa perfum i antiperspirantów bo uważa że w ten sposób jest bardzo męski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok