Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wojsko - Norwegia

Czytali temat:
(2024 niezalogowanych)
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
coś w tym jest niestety!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
coś w tym jest niestety!

nie na darmo sie mowi ,,,,jak ktos sie piz,,a urodzil generalem nie umrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
anetapolak napisał:
coś w tym jest niestety! Jestem ZA !!!A bawilo mnie najbardziej to,jak osoby ktore uchylaly sie przed sluzba,ktorym udalo sie ominac temat armii-dzisiaj lataja po lesie brudzac sie farba i udajac zolnierzykow utozsamiaja sie z bohaterami typu Rambo...Harcerzyki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
A ja za przywróceniem Obowiązkowej Służby Wojskowej NIE JESTEM... Byłem,służyłem,doświadczyłem. I poza zrobionym Prawo Jazdy kat.C to czas w 9 miesiącach Stracony. Dyscyplina,Porządek? W Armii polskiej tylko na pokaz... Szkolenia? Tylko jak są pieniądze z MON-u...a jeśli są to dla żołnierzy zawodowych,a nie tych z poboru. Jeśli chcemy Armii poborowej to zróbmy taką jak w Izraelu-dla Kobiet i Mężczyzn na równi...bezwzględnie czy ktoś idzie na studia czy do pracy... Pobór jaki był do tej pory to tylko strata czasu poborowych...i pieniędzy Podatników... A że wszyscy jesteśmy Polakami-Obywatelami...to służmy Solidarnie...jak przykłądnie Armatnie Mięso...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Przeciez to wlasnie zachodni socjalisci i inne slugusy Unii lubia tych w rurkach etc itd.

Pozatym pewnie zrezygnowali z obowiazkowej sluzby wojskowej dlatego bo by musieli byc moze uzbroic ludzi ktorzy wcale nieuwazaja ze Kaczor&Donald to jedyna slusza prawda i ze Unii trzeba sluzyc..... No i niektorzy mogliby miec "odruch automatyczny" widzac zolnierzy bundeswehry z wrona i szkopska flaga na Polskiej ziemi..... sojusz czy niesojusz....

Na Ukrainie niektorzy pokazali szkopa "takiego wala" lacznie z Admiralem Floty Czarnomorskiej ktory na Krymie skladal przysiege a nie banderowca. Ponizej fotka jak zeszlego lata banderowcy swietowali 70 rocznice "SS Galizien".

Widzac cos takiego coniektorzy by mogli zapomniec ze to maja byc "sojusznicy"......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
qusling napisał:
A ja za przywróceniem Obowiązkowej Służby Wojskowej NIE JESTEM... służyłem,doświadczyłem. I poza zrobionym Prawo Jazdy kat.C to czas w 9 miesiącach Stracony. Dyscyplina,Porządek? W Armii polskiej tylko na pokaz... Szkolenia? Tylko jak są pieniądze z MON-u...a jeśli są to dla żołnierzy zawodowych,a nie tych z poboru. Jeśli chcemy Armii poborowej to zróbmy taką jak w Izraelu-dla Kobiet i Mężczyzn na równi...bezwzględnie czy ktoś idzie na studia czy do pracy... Pobór jaki był do tej pory to tylko strata czasu poborowych...i pieniędzy Podatników... A że wszyscy jesteśmy Polakami-Obywatelami...to służmy Solidarnie...jak przykłądnie Armatnie Mięso...

Ale my tu mówimy o wojsku, a nie o szkółce kierowców . Unitarka, szkolenie na pasie taktycznym, obsługa broni. Trzy miesiące porządnego szkolenia by wystarczyło żeby podstawy załapać i być przygotowanym w minimalnym stopniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
Joseph napisał:
qusling napisał:
A ja za przywróceniem Obowiązkowej Służby Wojskowej NIE JESTEM... służyłem,doświadczyłem. I poza zrobionym Prawo Jazdy kat.C to czas w 9 miesiącach Stracony. Dyscyplina,Porządek? W Armii polskiej tylko na pokaz... Szkolenia? Tylko jak są pieniądze z MON-u...a jeśli są to dla żołnierzy zawodowych,a nie tych z poboru. Jeśli chcemy Armii poborowej to zróbmy taką jak w Izraelu-dla Kobiet i Mężczyzn na równi...bezwzględnie czy ktoś idzie na studia czy do pracy... Pobór jaki był do tej pory to tylko strata czasu poborowych...i pieniędzy Podatników... A że wszyscy jesteśmy Polakami-Obywatelami...to służmy Solidarnie...jak przykłądnie Armatnie Mięso...

Ale my tu mówimy o wojsku, a nie o szkółce kierowców . Unitarka, szkolenie na pasie taktycznym, obsługa broni. Trzy miesiące porządnego szkolenia by wystarczyło żeby podstawy załapać i być przygotowanym w minimalnym stopniu.
Szkolenie na Pasie Taktycznym i Obsługa Broni masz to właśnie tzw. Unitarka... przechodził to każdy Poborowy-w tym i Ja... poza tym Czas w Wojsku Polskim jako Poborowy to czas Zmarnowany...chyba ,że rozwijanie Lenistwa,Głupoty i Nałogów... Obsługi broni i Strzelania można by się uczyć na Strzelnicy weekendowej-bez konieczności siedzenia w Jednostce i pełnienia Funkcji Konserwatora/Stróża/Dozorcy/Sprzątacza... tak więc jeśli Kogoś podnieca chodzenie w Mundurku i latanie Panu Majorowi po Hamburgera i Colę, otwieranie szlabanu na Biurze Przepustek , pilnowanie Rewirów z Automatem po 12 godzin to Wojsko Poborowe jest właśnie dla Takich Entuzjastów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów

(szemkel)
Początkujący
Wojsko byloby super sprawa jesli ludzie w nim służący powaznie podchodzili do zawodu bylem w armii troszke dluzej niz przecientny żołnierz Wiekszosc ludzi z armii wychodzilo jako degeneraci z problemami Jesli chodzi o 3miesieczny kurs szkoleniowy JESTEM ZA TO SUPER ROZWIAZANIE opanowac bron maski op1 wozy bojowe i do cywila JEDNAK TU ZNOWU PEOBLEM 3 MIECHY KTO ZAPLACI ZA TO ? NAM A SZEFOM U KTORYCH ROBIMY I WIELE INNYCH DROBNYCH SPRAW
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
VidkunQuisling napisał:
Joseph napisał:
qusling napisał:

Szkolenie na Pasie Taktycznym i Obsługa Broni masz to właśnie tzw. Unitarka... przechodził to każdy Poborowy-w tym i Ja... poza tym Czas w Wojsku Polskim jako Poborowy to czas Zmarnowany...chyba ,że rozwijanie Lenistwa,Głupoty i Nałogów... Obsługi broni i Strzelania można by się uczyć na Strzelnicy weekendowej-bez konieczności siedzenia w Jednostce i pełnienia Funkcji Konserwatora/Stróża/Dozorcy/Sprzątacza... tak więc jeśli Kogoś podnieca chodzenie w Mundurku i latanie Panu Majorowi po Hamburgera i Colę, otwieranie szlabanu na Biurze Przepustek , pilnowanie Rewirów z Automatem po 12 godzin to Wojsko Poborowe jest właśnie dla Takich Entuzjastów...

nie każdy poborowy, a na pewno nie takie jak w poważnych jednostkach jak w Lublińcu cz 25 bkpow np.
Już za moich czasów wartę pełniła służba cywilna i było co robić, wiadomo kasy na szkolenia nie mogło tez być tyle co dla zawodowych i z całego roku można skumulować wszystkie najważniejsze rzeczy do 3 miesięcy, zamiast zajmować się pierdołami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok