Gabriel napisał:
BiZi napisał:
ehh, mycall, tandeciarstwo jakich malo....szkoda kasy na ich abonamenty...
lepiej kupic abon. w sieci, ktora ma porzadny net i uzywac skype z abonamentem za grosze jak sie gada duzo z PL
A z jakiej Ty sieci konkretnie korzystasz ?
---
Tel mam na kartę lebarze internet w telenorze za 299 i cały czas muli , chociaż już się przyzwyczaiłem ... !!!
Co trzy dni średnio , mam smsa iż już jest 80% i proponują zmianę taryfy na większą ... i tak od roku co najmniej ...
ECH
Gabriel, obecnie testuje Djuice, wczesniej mialem Telenora, internet smiga rewelacyjnie, za 300 kr rozmowy,sms,mms po norge bez ograniczen, 5GB net, obecnie z predkoscia 10Mb/s, ale mozna zwiekszyc, najwieksze pokrycie sieci, 4G, duzo innych dodatkowych uslug, swietny roaming bijacy na glowe mycall'a i tanszy, oczywiscie mowie o abonamencie bo to najlepiej sie oplaca. Z drugiej strony zalezy do czego ma ci sluzyc tel, w moim przypadku to drugi komputer, biuro, gdzie musze miec szybki net i stabilnosc polaczen....
internet w domu mam z telenor, 50Mb/50Mb lacze, + tv, nie moge zarzekac, smiga rewelacyjnie, non stop podlaczone 3 kompy....
zalezy jakie masz wykupione lacze w telenorze, mozliwe ze bedzie ci lepiej przejsc na innego dostawce internetu, np. GET? sprawdz wg adresu jacy dostawcy sa w okolicy i przejrzyj oferty, moze warto zmienic taryfe w telenor?
a co do rozmow do PL, to korzystam z Skype, 7 gr za minute na komorki i chyba 5 gr na stacjonarne. Duzo nie dzwonie do PL ale czasem jak musze to korzystam z tego, uzywam tez viber do rozmow zagranicznych- fajna aplikacja oraz whatsApp, tez ciekawe do pisania wiadomosci, przesylania zdjec czy filmikow....