Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Antynarkotykowa akcja w norweskich szkołach - Norwegia

Czytali temat:
(737 niezalogowanych)
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Antynarkotykowa akcja w norweskich szkołach
tak bylbym zatym , ale bardzej powinno byc aby Policja wjechala na chate. Ponoc tutaj nie potrzebuja nakazu od prokuratora badz sadu . U nas jest to potrzebne. Przezylem takie cos jak mialem 12 , brat 15 , rodzice ,siostra 20 i jej syn 1,5 roku. Akcje jaka zrobila policja byla jak teraz to okreslam bardzo bardzo dobra. Uderzyli o tej samej porze aby nikt niemogl ostrzec . Mojego szwagra zaliczyli Z.G.P . Uwierzcie to byla niedziela godz 6:00 pamietam to jak dzis .
Dlatego Policja powinna tez wjezdzac do domu. Ale fakt to sa norki. Ale jak prezyjezdzaja po dzieci to do obcokrajowcow wchodza kiedy chca . i Tutaj jest dyskryminacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Pepe Pepe
(pepe777arka)
Wiking
mlodzi otworzyli oczy i nie chca byc jak ich rodzice.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
26 na 30 osob
to jakies 86%
znowu norwegia najlepsza
pierwsze miejsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patimek lubi swoje male przeinaczenia

Akcja nie byla na chybil trafil i nie dotyczyla przypadkowych 30 uczniow, z ktorych zatrzymano 26

"Akcja rozpoczęła się rano w poniedziałek i wymierzona była w 20-30 uczniów, którzy powtarzali klasę. Udało się zatrzymać 26 osób"
Biorac pod uwage powyzsze, to faktycznie nalezy pogratulowac skutecznosci w dzialaniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Pozornie "pozytywne" efekty działania

obniżenie się progu percepcji (szczególnie słuchowej) - wzrost wrażliwości zmysłów
odprężenie i poczucie spokoju
zmiana poczucia mijającego czasu: jest on określany jako rozciągnięty i mijający wolniej
zwiększenie odczucia przyjemności seksualnych
optymizm i podniesiona samoocena

poczucie absurdu

Zażycie heroiny powoduje odprężenie, zmniejsza wrażliwość na zimno i ból, wywołuje błogostan i zobojętnienie.

Do objawów towarzyszących jego użyciu zalicza się m.in.: bardzo silne poczucie euforii i mocy, mocne podniecenie seksualne, znaczne obniżenie progu odczuwanego bólu, rozszerzenie źrenic, poprawę motoryki (sprawności fizycznej i ruchowej), zwiększenie koncentracji, odczuwanie lekkich dreszczy, zwiększenie ciśnienia krwi oraz obniżenie ciepłoty ciała. Kokaina przyjęta w dużej dawce może powodować przykre odczucia,

i to wszystko w najlepszym kraju do zycia ?
takie wspomaganie jazda na dopingu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
to straszne, ktoś spożywa to na co ma ochotę, pali sobie trawkę, substancję mniej szkodliwą od niekotny, normalnie dramat, pozamykać, wychłostać i rozstrzel, niech żyje reżim

palenie trawki przestępstw, za to już nim nie jest zabicie dziecka, która jest w łonie matki czyli w miejscu w którym powinno być najbezpieczniejsze

aborcja to niby prawo do robienia ze swoim ciałem co się chce (mimo, że dziecko nie jest ciałem matki, nawet DNA jest inne), ale kupić browca wieczorem i wypalić trawkę to już nie można, tym razem nie można robić ze swoim ciałem co się chce

ehhh ci lewacy i ich "moralność" i "logika"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
ja nie palę ani trawy, ani nikotyny itd. nic nigdy nie brałem i nie biorę, ale jak ktoś chce to co komu do tego?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jak cytujesz, to podaj zrodlo, albo chociaz zastosuj cudzyslow - inaczej to kradziez czyjejs pracy

Po drugie, ta,m jest mowa o haszyszu i marihuanie.

Po trzecie, masz nadzieje, ze problem dotyczy tylko norweskiej mlodziezy ? Powodzenia w marzeniach Zeby tak sie w polskich szkolach wzieli za ten "biznes".
I jeszcze jaki to ma zwiazek z tym, ze Norwegia zaliczana jest do krajow, w ktorych zyje sie najlepiej ? Niskie bezrobocie, zadowalajace place, silna sila nabywcza pieniadza, poczucie stabilizacji i wiele, wiele innych czynnikow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Lindemans napisal:
patimek

czep sie tramwaja albo poszukaj sobie ludzi na swoim poziomie np Norki przeciez ich uwielbiasz bezkrytycznie

nie mam zamiaru podnosic twojego poziomu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Krytycznie czy nie ........ wymagany jest takt. To tak jak ja bym przyszedl do ciebie do domu i powiedzial ze jestes idiota bo masz meble ktore mi sie nie podobaja. To nie jest krytyka. T jest chamstwo
Dlaczego nie powiesz , ze nie podoba ci sie polityka norweska odnosnie norkotykow, tylko wyzywasz od glupkow? Chcesz miec prawo do robienia wsystkiego tak jak chcesz a sam innym tego zabraniasz. Badz konsekwentny w swoim pogladzie. Bardzo malo wiesz o poziomie "Lindemans" ale nie odpowiadasz na jego/jej argumenty. To tez jest chamskie
A jesli uwazasz ze reprezentujesz wyzszy poziom niz " Norki " to pokaz to w bardziej przekonywujacy sposob niz dotychczas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok