Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4306 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
a co to sie dzialo w latach 1978-1988
kiedy to tysiace polaczkow siedzialy w obozach uciekinierow we Wloszech, Austrii, RFN
kopulowali tam sobie z nudow i dostawali kieszonkowe
rozne organizacje latami szukaly im pracy w RPA , Australii, USA i Kanadzie
tak was te kilka setek Somalijczykow boli teraz
zapomniałeś o NRD

a ty to co qrwa obronca somalijskiego ścierwa?

oglądałeś "Kapitran Philips " z Tom Hanks? polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Mowilem tak przekonany o tym ze FrP bedzie wieksze oraz beda miec wiekszosc absolutna razem z Høyre. Lecz jak sie okazuje hamulcowi sekciarze oraz pseudoekolodzy moga robic co chca do tego samo Høyre jest gotowe stawic sie okoniem jakby FrP zabardzo chcialo przykrocic okradanie pracujacych obywateli.

Wiec w takim wypadku jak obecnie niech biora jak najwiecej ile tylko sie da tak zeby sie obudzili nawet ci norskowie ktorych argumentem przy wyborze partii jest "bo dziadek...".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Mowilem tak przekonany o tym ze FrP bedzie wieksze oraz beda miec wiekszosc absolutna razem z Høyre. Lecz jak sie okazuje hamulcowi sekciarze oraz pseudoekolodzy moga robic co chca do tego samo Høyre jest gotowe stawic sie okoniem jakby FrP zabardzo chcialo przykrocic okradanie pracujacych obywateli.

Wiec w takim wypadku jak obecnie niech biora jak najwiecej ile tylko sie da tak zeby sie obudzili nawet ci norskowie ktorych argumentem przy wyborze partii jest "bo dziadek...".

Ja Ci powiem osobiscie,ze na lizaniu dupy i wkladaniu nos w polityke,to Ci wyjdzie sraka. Jak te cale FrP jak to nazywasz dojdzie do wladzy,to szykuj sie na ciecia,ktore uderza w Nas polakow,bo juz powoli mysla jak nas pozbyc sie a zostawic jedynie tych ktorzy tu mieszkaja i tu placa podatki,takze po roku rzadzenia moglbys sobie wziasc ulotki,reklamy FrP pod pache i zamawiac Ryanair do polski,podobnie kiedys do europarlamentu sojusz z irlandzkim Libertasem zawarl polski Mikke i jego partia juz nie pamietam jaka bo non stop zmienia nazwy jak rekawiczki a i tak w realu nigdy nie wchodzi do chlewa na Wiejskiej,strzelajac sobe samoboja bo tamci za glowny cel postawili sobie wyrzucic polakow z Irlandii...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
WilhelmTell82 napisał:

uderza w Nas polakow,bo juz powoli mysla jak nas pozbyc sie a zostawic jedynie tych ktorzy tu mieszkaja i tu placa podatki,takze po roku rzadzenia moglbys sobie wziasc ulotki,reklamy FrP pod pache i zamawiac Ryanair do polski.

To jak chcą się pozbyć czy zostawić? jak ktoś tu mieszka np. impek i płaci podatki (tak mniemam przynajmniej) to chcą go zostawić czy się pozbyć bo nie wiem już sam o co Ci chodzi?

Prosty przykład i to nie tylko ludzi z FRP to boli, ale większość Norwegów...

Mam w pracy Szweda który pracuje poniedziałek- piątek ( w piątki do południa tylko) i jedzie do Szwecji co weekend, a że mieszka niedaleko granicy to ok. 15-ej jest już w chałupie. Dodatkowo przywozi sobie zapas szwedzkiego jedzenia nie wydając praktycznie ani korony w NO...

Zarabia więcej niż w Szwecji,ale najbardziej boli to Norków że ma zwrot co roku ok 50 tyś kr czyli dwa miesiące pracy netto... Faktyczne dochody jego są o 1/6 większe niż tubylca....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
VI NORDMENN NAR ALLTID FOLT AT POLAKKENE STAR OSS NEAR - SA KONG HARALD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Ja miałem taką sytuacje na początku jak przyjechałem do tej pieknej krainy w której socjal jest zayebisty: przez 1,5mc legalnej pracy dostawałem pieniądze do "łapy" bo pracodawca twierdził ze to nie ma znaczenia, po tym okresie upomniałem sie o lonnslipy i ze chce kase na konto, pierdolił cos ze to kwestia czasu i pieniądze dostane, nazbierało sie ponad 50tys brutto

witamy w klubie
to takie norweskie
jak to pisza polonorki na wszystkich forach
potraktuj to jak wpisowe ,haracz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ten Wilhelm ktory cos pisze o wyrzucaniu do Polski to juz kiedys powiedzial ze lubi Marksa. Wiecej informacji nie jest potrzebne aby zrozumiec iz tego jak i komunizmu/socjalizmu nieda sie zrozumiec na zdrowy umysl. A jesli wprowadziloby sie kapitalistyczne reformy zredukowalo okradanie pracujacych obywateli na rzecz pasozytow czyli zredukowalo wyplaty pasozyta (zarowno norweskim jak i nienorweskim) do sredniego poziomu UE to albo by zaczeli pracowac albo tu nieprzyjezdzali.

A co do tego co opisuje Joseph to swieta prawda iz bardzo oplaca sie pracowac w Østfold np. Sarpsborgu lub innych miastach przygranicznych. Tam nietylko szwedzi ale i sami norwegowie wyprowadzaja sie do Szwecji a pracuja w Norwegii. W ten sposob unikaja wszelkich zlodziejskich akcyz w tym tej najbardziej chorej na swiecie czyli engangsavgiftu na samochody. Gdyby nie fakt ze bardziej mi sie oplaca byc w Telemarku i mieszkac w domu za darmo (a samochod o odpowiedniej mocy kupie sobie jako urlop atrakcje na polskich tablicach i obliza sie smakiem po avgifcie), to "codziennie" bym bombardowal podaniami wszelakie prawnicze posady w Sarpsborgu oraz innych miejscach polozonych tak blisko Szwedzkiej granicy aby mozna mieszkac w Szwecji i codziennie tylko dojezdzac do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Królestwo Norwegii w trybie
na wczoraj
musi skopiować zasady panujące w czołowej demokracji świata USA
1- ktoś, kto dostaje prawo pobytu, zieloną kartę, przez rok jest pozbawiony jakiejkolwiek pomocy, nawet zasiłku dla bezrobotnych. skoro przyjechał do pracy, to ma z pracy się utrzymać i to jego problem, a nie państwa
2- żadnych zasiłków na osoby poza granicami, bachory, czy żony w Pomrocznej
3- kara śmierci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
Królestwo Norwegii w trybie
na wczoraj
musi skopiować zasady panujące w czołowej demokracji świata USA
1- ktoś, kto dostaje prawo pobytu, zieloną kartę, przez rok jest pozbawiony jakiejkolwiek pomocy, nawet zasiłku dla bezrobotnych. skoro przyjechał do pracy, to ma z pracy się utrzymać i to jego problem, a nie państwa
2- żadnych zasiłków na osoby poza granicami, bachory, czy żony w Pomrocznej
3- kara śmierci
cfaniak bo dziecko dorosłe ale do 18tego roku sam doiłeś barnetrygd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok